Μια επώδυνη απώλεια…

Είναι σχεδόν αδύνατο να το πιστέψεις… Ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, φίλος παλιός από τα οργισμένα χρόνια των αρχών της μεταπολίτευσης, συνδικαλιστής του Ρήγα Φεραίου στην (τότε) Πάντειο Σχολή, πέθανε ξαφνικά σήμερα, σε ηλικία μόλις 57 χρόνων!

Για όσους τον γνώρισαν ως φοιτητή αλλά και αργότερα ως πανεπιστημιακό δάσκαλο και συντονιστή της Οργάνωσης Πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσουν απολύτως ότι διακρινόταν για τη μαχητικότητά του, τον επιστημονικά τεκμηριωμένο και συνάμα εκλαϊκευμένο λόγο του, για την ευρυμάθεια, την ευγένεια αλλά και το καυστικό του χιούμορ.

Σταύρο, καλό σου ταξίδι…

Δρόμος της Αριστεράς, 27/2/15

 

 

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του Σταύρου Κωνσταντακόπουλου, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, στα 57 του χρόνια, ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, πανεπιστημιακός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Οργάνωσης των Πανεπιστημιακών του. Ο Σταύρος, από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στο κίνημα της αριστεράς, ως στέλεχος της Ε.Κ.Ο.Ν.- ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και ως λαμπρός ρήτορας στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, και μετά, ως οργανικός διανοούμενος της Αριστεράς και δραστήριο στέλεχος του πανεπιστημιακού κινήματος. Διακρινόταν για τον τεκμηριωμένο λόγο του, την ευρύτητα των αναζητήσεών του, την ευρυμάθειά του και την ικανότητά του να εκλαϊκεύει την επιστημονική γνώση.  Θα είναι επώδυνη η απώλειά του, ιδιαίτερα σήμερα που η Αριστερά έχει επωμιστεί το ιστορικό καθήκον της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής. Θα μας λείψεις, Σταύρο, θα μας λείψει η δημοκρατική προσήλωσή σου στη διαμόρφωση και διεκδίκηση της αριστερής ηγεμονίας στη χώρα μας.  Στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!