Περιμένω τη στιγμή που κάποια κυβέρνηση θα επιβάλει ως προαπαιτούμενο για να μπει κάποιος/α σε ψηφοδέλτιο να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές σωματότυπου, προσώπου, μαλλιών κ.λπ. Έχω, δε, να προτείνω και μία μικρή, καλλιτεχνική φωτογραφία, δίπλα στο όνομα: Φωτό-όνομα-σταυρός. Νομίζω πως θα ανεβάσει τον πήχη και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα είμαστε σίγουροι, βρε αδερφέ, ποιον ψηφίζουμε.

Δεν είναι καμιά καινοτομία όλη αυτή η σκέψη, αντιθέτως· υπήρχε από τη δεκαετία του ’60, απλώς εμείς την πάμε λίγο παραπέρα… την εξελίσσουμε. Τότε λοιπόν ψήφιζαν, λέει, οι γυναίκες τον Καραμανλή γιατί ήταν ωραίος άντρας. Ψηλός, ευθυτενής, τσαχπίνης… πουλέν σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής. Κι αν το καλοσκεφτείτε, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα μοντέλο-κράχτης και μάλιστα σε όλα τα κόμματα. Ακόμα και ο Κασιδιάρης έχει το κοινό του. Αρρενωπός σου λέει ο άλλος, με τα τατουάζ του, τις σφαλιάρες του, έχει το κάτι τις το τραβηχτικό.

Μη νομίζετε πως αφορά μόνο τις γυναίκες ψηφοφόρους η συγκεκριμένη «μελέτη», γιατί και οι άντρες είναι επιρρεπείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις – και για να σας προκάμω, δεν είναι σεξιστικό το άρθρο μου, απλώς παρατηρώ συμπεριφορές και μετακινήσεις πληθυσμών στις εκλογικές αναμετρήσεις. Θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την κυρία πέρσι, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του πρωθυπουργού, που αναφώνησε «τι γκόμενος είσαι εσύ!». Δεν έχει σημασία το γούστο, η απελπισία, η ψυχική κατάσταση των ψηφοφόρων, σημασία έχει πως πρέπει να γίνει η Βουλή πιο ανταγωνιστική.

Άμεση ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στις υποψηφιότητες επιστημόνων, διαπρεπών προσώπων, με κοινωνικές και πολιτικές δράσεις. Bάλτε Χ σε πτυχία, διακρίσεις, βραβεία, πολύχρονη εργασία κ.ά. περιττά προσόντα. Η ψήφος θα δίνεται σε όποιους/ες έχουν αστραφτερό χαμόγελο, έχουν συμμετάσχει σε ταινίες προβάλλοντας το sex appeal τους, βγάζουν ωραίες selfies και το κυριότερο «τα σπάνε» άμα τη εμφανίσει τους…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!