της Ζηνοβίας Σαπουνά*

 

Ας υποθέσουμε πως κάποιος βρισκόταν σε λήθαργο εδώ και κάποια χρόνια.

Ας υποθέσουμε πως ξυπνάει ξαφνικά την εβδομάδα που μόλις πέρασε.

Ας υποθέσουμε επίσης πως αυτός ο κάποιος, πριν πέσει σε λήθαργο, ήταν συμπαθών και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Του κόμματος που το αρκτικόλεξο του στην επεξήγησή του σημαίνει Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Κι ας υποθέσουμε τέλος πως μια από τις πρώτες κινήσεις που κάνει ο ανανήψας από το λήθαργο, είναι να ανοίξει μια εφημερίδα ή να σερφάρει στο διαδίκτυο για να διαβάσει τι συμβαίνει στο άγνωστο για εκείνον σήμερα.

Σε αυτό, λοιπόν, το σήμερα που είναι το «σήμερα» της εβδομάδας που πέρασε, συνέβησαν τα εξής:

  • Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σπιτιών που αποτελούν πρώτη κατοικία.
  • Η ανεξέλεγκτη βία αστυνομικών δυνάμεων καθώς και η χρήση χημικών εντός κλειστού χώρου, σε βάρος διαδηλωτών.
  • Η δήλωση του μαρξιστή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».
  • Η απίστευτη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία που υφίστανται πλημμυροπαθείς που έχασαν σπίτια, καταστήματα, ηλεκτρικό εξοπλισμό, ρούχα και ότι άλλο αποτελούσε τη ζωή και το βιός τους, και οι οποίοι στήθηκαν σε μια ουρά προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να λάβουν ένα συμβολικό έκτακτο βοήθημα.
  • Η «απόρριψη» χιλιάδων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από την είσπραξη ενός συμβολικού εφάπαξ βοηθήματος που φέρει την ονομασία «κοινωνικό μέρισμα».
  • Η χρήση χημικών σε βάρος φοιτητών που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Παιδείας με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής στις φοιτητικές εστίες.
  • Οι πληροφορίες για μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, σύμφωνα με τις επιταγές των «θεσμών».
  • Η πώληση πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, χώρα η οποία επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη και κατηγορείται ως χρηματοδότης του ISIS.

Αλήθεια, τι μπορεί να πιστέψει ο ανανήψας από το λήθαργο;

Ποιο κόμμα κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Μα φυσικά το κόμμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς το οποίο είναι τώρα κυβέρνηση (σε συνεργασία με τη λαϊκιστική δεξιά του Πάνου Καμμένου) και έχει το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς, παλεύει για να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία, χτυπά την οικονομική ελίτ και δίνει μέρισμα στο φτωχό, σταθμίζει έτσι τα πράγματα ώστε από τη μια μεριά να λειτουργεί η οικονομία και οι τράπεζες με το βέλτιστο τρόπο και από την άλλη μεριά να προστατεύει τις λαϊκές ανάγκες, αντιπαλεύει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, νοιάζεται για την παγκόσμια ειρήνη και δείχνει την αλληλεγγύη του στους καταδιωκόμενους λαούς.

Και κάτι ακόμη… κυβερνά το κόμμα που αμύνεται μπρος σε εξαγριωμένους διαδηλωτές που ρίχνουν χημική σκόνη από πυροσβεστήρες σε βάρος αθώων αστυνομικών, ρίχνοντας με τη σειρά του χημικά εναντίον πολιτών που βρίσκονται μέσα σε κλειστό χώρο.

Πόσο «ριζοσπαστισμό» πια να αντέξει κι αυτή η συντηρητική κοινωνία;

*Η Ζηνοβία Σαπουνά είναι δημοσιογράφος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!