…κι όλα ίδια μένουν; Ο δεξιός πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Μανουέλ Κάρτες βαδίζει στα βήματα του αιματοβαμμένου δικτάτορα Άλφρεντ Στρέσνερ – που κυβέρνησε τη χώρα ελέω και για λογαριασμό των ΗΠΑ από το 1954 ως το 1989.

Στη φωτογραφία, δεξιά με λευκό κοστούμι, ο Στρέσνερ – και δίπλα του ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Παραγουάη.

«Το μοντέλο του Κάρτες είναι ίδιο με αυτό του Στρέσνερ: βία, πείνα και εξαθλίωση», κατήγγειλε αυτήν την εβδομάδα ο Μπερνάρντο Ρόχας, επικεφαλής της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας CUT.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα η Δύση κάνει τα στραβά μάτια στην εγκληματική πολιτική των ανδρεικέλων της. Δυστυχώς όμως, σήμερα τα ανδρείκελα έχουν και απρόσμενους συμμάχους: πρόσφατα το δεξιό κόμμα Colorado του Κάρτες και το προοδευτικό Μέτωπο Guasu του πρώην προέδρου Φερνάρντο Λούγκο(!) επιχείρησαν να ανατρέψουν τη συνταγματική επιταγή, που απαγορεύει να επανεκλεγεί οποιοσδήποτε για δεύτερη φορά πρόεδρος. Αντιδρώντας σ’ αυτήν την ανίερη συμπαιγνία, χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της Γερουσίας και το πυρπόλησαν. «Το Μέτωπο Guasu θα πληρώσει ακριβά τη συνδιαλλαγή του με τον Κάρτες», προειδοποιεί ο Ρόχας…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!