Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…

Κατά νόμον υπεύθυνοι του blog o Γιάννης Αγιάννης και ο Ιαβέρης που δεν είναι δύο αλλά ένας. Άλλοτε καλός κι άλλοτε κακός.

Τα blog τα ανακαλύπτεις τυχαία, είτε από κάποιο link, είτε ψάχνοντας θέματα και πέφτοντας πάνω τους, τυχαία επίσης. Mε τους «Άθλιους» η συνάντηση έγινε και με τις δύο μεθόδους… Έψαχνα για «εκλογές», «Παπανδρέου», «Πάγκαλος» και βρέθηκα μπροστά τους.

Οι «Άθλιοι» ειναι… ένας σκορπιός στο ζώδιο, κλάδος μεταφορές, Κεντρική Μακεδονία. Αυτά ως προς την ταυτότητα του blogger, που βρίσκεται στην μπλογκόσφαιρα από τον Ιούνιο του 2007 και ενδιαφέρεται για κοινωνικά και πολιτικά θέματα, αθλητισμό, κινηματογράφο, μουσική και ιστορία. Πολλές αναρτήσεις έχουν αθλητικά σχόλια και ειδήσεις και μάλλον είναι ΠΑΟΚτζής…
Στα πολιτικά σχόλια αρκετά καυστικός για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης και αξιωματούχων αυτής.

Ανοιχτή επιστολή
Δεν σου ‘χω καμιά εμπιστοσύνη. Κι όταν λέω καμιά, εννοώ απολύτως καμιά γιατί είσαι ψεύτης, απατεώνας και κλέφτης. Μού έλεγες και εξακολουθείς να μου λες ψέματα, με εξαπάτησες και εξακολουθείς να με εξαπατάς, και τελευταία έγινες και κλέφτης.
Γιατί τι άλλο είναι όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη αλλουνού;
Γυρνάς από ‘δω κι από ‘κει και καμαρώνεις, παρουσιάζοντάς με ότι κάνω θυσίες. Θυσία κάνει όποιος με τη θέλησή του στερείται κάτι για το γενικότερο καλό. Εγώ δεν κάνω καμιά θυσία, ΕΣΥ με θυσιάζεις στο βωμό του ξεπλύματος των εγκλημάτων που ΕΣΥ και οι όμοιοί σου διαπράξατε σε βάρος της χώρας και του λαού. ΕΣΥ θυσιάζεις τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς στο βωμό της υπηρεσίας οικονομικών κέντρων και σχεδίων για παγκόσμια διακυβέρνηση (δικά σου λόγια). ΕΣΥ έκανες τη χώρα μου πειραματόζωο αντοχής σε μέτρα που εφαρμόζονται πια και αλλού και θα εφαρμοστούν σε ευρύτερη κλίμακα για να ξαναγυρίσει ο κόσμος έναν αιώνα πίσω. ΕΣΥ δήλωσες στη Ν.Υ. σε μια σύναξη μεγαλοκαρχαριών και τοκογλύφων: «Εν ολίγοις μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, προκειμένου να προωθήσουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέβαλλαν επί σειρά ετών, φοβούμενες το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος». Δηλαδή «το λαό που με πίστεψε και μ’ έφερε στην εξουσία, εγώ τον έχω γραμμένο».
Εξαπάτησες με υποσχέσεις (οικογενειακή παράδοση), κι εξακολουθείς να εξαπατάς με αεριτζίδικες εκτιμήσεις ότι σε 2-3 χρόνια θα τελειώσουν όλα, θα λυθούν τα προβλήματα και θα απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών ΣΟΥ.
Γυρνάς εδώ κι εκεί και κλείνεις συμφωνίες για διάθεση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, συμφωνίες αδιαφανείς και ως εκ τούτου ύποπτες, ΕΣΥ εκπρόσωπος μιας χώρας λεηλατημένης από τους ίδιους τους διαχειριστές της, μιας θλιβερής αλυσίδας από το ’81 και μετά, που ο κάθε κυβερνήτης ετοίμαζε τις δικαιολογίες του επόμενου ώστε τα «τούνελ», οι «στενωποί» και οι «ατραποί» να μη τελειώνουν ποτέ και να οδηγούν στον «γκρεμό».
Περήφανος και συγκινημένος δέχεσαι βραβεία και επαίνους, λέγοντας με προσποιητή σεμνότητα ότι τα δέχεσαι για λογαριασμό των συμπολιτών σου. Εγώ, όμως, λέω ότι κάθε «μπράβο» από τους έξω είναι μια ακόμα μαχαιριά στο βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη. Ανακαλύπτετε(!) συνέχεια νέες σπατάλες και παίρνετε μέτρα περιστολής τους, λες και αυτές είναι φαινόμενο των τελευταίων πέντε ετών, λες και επί προηγούμενων κυβερνήσεων το δημόσιο χρήμα προστατευόταν ως κόρη οφθαλμού. Ακόμα και όσα κάνετε προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν σας απαλλάσσουν από τις βαρύτατες ευθύνες, όχι μόνο για απραξία απέναντι στους ληστές αλλά και για συμμετοχή στη ληστεία.
Κι όταν φαγωθούν κι αυτά που τόσο άγρια μαζεύονται, όλο και κάποιο βόδι θα βρεθεί να πει «όλοι μαζί τα φάγαμε.

ΥΓ. Αν θίγεσαι από τα παραπάνω, μπορείς να βρεις ποιος τα γράφει και να μου κάνεις μήνυση.»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!