Στις 22 Απριλίου πάμε θέατρο με το Στέκι του Δρόμου στη Θεσσαλονίκη

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει, στη Θεσσαλονίκη, το πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στον θάνατο, Ομπίντα, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Κοτανίδη.

Στο Ομπίντα (που στα ρωσικά σημαίνει πίκρα, κακοκάρδισμα), ο Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη όταν, από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του, στέλνει στους συντρόφους του «Μήνυμα από την άλλη μεριά». Αναπολώντας τις σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία, αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που τον οδηγούν στην αυτοκτονία.

Στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας «περνούν» στο έργο μέσα από τις αφηγήσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, που υποδύεται ο ίδιος ο Γιώργος Κοτανίδης. Από την απομόνωση του Μεταξά, το περίφημο γράμμα του 1940 με το οποίο καλεί τον λαό να πολεμήσει ενωμένος, τους Ιταλούς φασίστες, τον πόλεμο, την κράτησή του στο Νταχάου ως τον εμφύλιο, την ήττα και την υποχώρηση. Αλλά και ανθρώπινες στιγμές του, όταν αναπολεί τη μάνα και τα παιδιά του, την είδηση της αποκήρυξής του από την ίδια του τη γυναίκα, τις ατέλειωτες ημέρες στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.

Η συνέλευση του στεκιού του Δρόμου στη Θεσσαλονίκη σας καλεί να παρακολουθήσουμε συλλογικά τη σημαντική αυτή παράσταση το Σάββατο 22 Απριλίου. Για κρατήσεις καλέστε στα: 6974187665 (Ειρήνη) και 6934309084 (Δημήτρης).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!