Κοινός αγώνας και μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λέιλα Χάλεντ

 

Η ανταπόκριση των παλαιστινιακών κοινοτήτων στην έκκληση αλληλεγγύης από την Ελλάδα ήταν θερμή: Δηλώσεις στήριξης από τα παλαιστινιακά κόμματα, ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα της εμβληματικής προσωπικότητας της παλαιστινιακής αντίστασης Λέιλα Χάλεντ, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και μήνυμα από το κίνημα stop the wall. Επίσης, δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος αφιερωμένος στις δραστηριότητες των παλαιστινιακών κοινοτήτων σε αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό: palestiniangreeksolidarity.wordpress.com

 

Δήλωση-έκκληση

Εκεί έχει αναρτηθεί μια δήλωση-έκκληση που υπογράφουν Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, καθώς και δεκάδες οργανώσεις τους στο εξωτερικό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τον ελληνικό λαό. Πέρα από τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα, εκφράζουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους δηλώνοντας με τον πιο σαφή τρόπο ότι πρόκειται για έναν κοινό αγώνα.

Η έκκληση ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«Η αποικιοκρατία, ο σιωνιστικός ρατσισμός και ο ιμπεριαλισμός έχουν καταστρέψει την Παλαιστίνη. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια κατοχή και ένα κράτος απαρτχάιντ που υποστηρίζεται από τις ίδιες αποικιοκρατικές δυνάμεις που επιβάλουν τη λιτότητα στον ελληνικό λαό. Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν προσπαθήσει να υπαγορεύσουν το μέλλον μας, ο λαός μας είναι σε αποκλεισμό με την πλήρη συνεργασία της Ε.Ε. και διεθνών οργανισμών.

Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί μαζί με αυτή άλλων λαών του κόσμου: είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση, τη λιτότητα και την αδικία από την Παλαιστίνη μέχρι την Ελλάδα. Παράλληλα υποστηρίζουμε ενεργά τα κινήματα ενάντια στη λιτότητα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου

Καλούμε τις κοινότητές μας και τα κινήματα αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης και να σταθούν με τον ελληνικό λαό. Κάθε νίκη για τον ελληνικό λαό, κάθε νίκη για τη δικαιοσύνη και την απελευθέρωση παντού στον κόσμο είναι νίκη για την Ελλάδα».

 

Μήνυμα της Λέιλα Χάλεντ

Η Λέιλα Χάλεντ κατά τη δεκαετία του ’60 ανέδειξε την παλαιστινιακή υπόθεση και όλα αυτά τα χρόνια παραμένει δραστήρια στην ηγεσία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Στο μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον ελληνικό λαό, αναφέρει:

«Σήμερα, στέλνω χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μου στο λαό της Ελλάδας που παλεύει για τα δικαιώματά και την αξιοπρέπεια του έχοντας απέναντί του τις ευρωπαϊκές οικονομικές δυνάμεις που από την πλευρά τους θέλουν να καταδικάσουν την Ελλάδα στη φτώχεια και την απόγνωση. Ο λαός της Ελλάδας έκανε τη φωνή του να ακουστεί αρχικά στους δρόμους και μετά στις εκλογές, όπου η ψήφος του για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια καθαρή ψήφος ενάντια στην αδικία, το ρατσισμό, τη φτώχεια και την απόγνωση.

Οι πολιτικές που επιβλήθηκαν από την τρόικα πάνω στο ελληνικό λαό ήταν καταστροφικές για την ελληνική εργατική τάξη. Ήταν καταστροφικές για τους αγρότες, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ως Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που έχει διώξει το λαό μας από τη γη του, που δουλεύει χέρι-χέρι με τις ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που καταστρέφουν την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει μεγάλη ιστορία αντίστασης στην κατοχή και σήμερα συνεχίζετε να αντιστέκεστε. Εμείς, ο παλαιστινιακός λαός, συνεχίζουμε την αντίσταση πολεμώντας τον ιμπεριαλισμό και την καταπίεση στην Παλαιστίνη. Και το παλαιστινιακό κίνημα πάντα στεκόταν με τους λαούς του κόσμου που αντιστέκονται στην αδικία και αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους. Σήμερα στεκόμαστε δίπλα στο λαό της Ελλάδας.

Εκ μέρους του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνη και το Παλαιστινιακό Κίνημα Απελευθέρωσης, εκφράζω την αλληλεγγύη μου και τους χαιρετισμούς μου στον ελληνικό λαό και ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με τους λαούς του κόσμου για δικαιοσύνη, για τέλος του Μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας, για κοινωνική δικαιοσύνη και αυτοδιάθεση για τον ελληνικό λαό. Καλώ όλους τους φίλους της Παλαιστίνης και όλους τους φίλους της Ελλάδας να βγουν στους δρόμους στις 15 Φεβρουαρίου. Νίκη για την Παλαιστίνη! Νίκη για την Ελλάδα!»

 

Τ.Στ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!