Το λεπτό χιούμορ με το οποίο προσέγγισε ο υπουργός Παιδείας το θέμα της πρωινής προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο, υποθέτω θα το αντιληφθήκατε –γιατί είναι και χιουμορίστας. «Θα κοιμάστε λίγο παραπάνω», αστειεύθηκε και σύσσωμη η μαθητιώσα νεολαία ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Γιατί, αν δεν είναι καινοτομία στην Παιδεία η κατά μία ώρα αργότερα προσέλευση στο σχολείο, τότε τι είναι; Για να μην σκεφτώ το «σαιξπηρικό» δίλημμα Κοινωνιολογία ή Λατινικά που έφερε τα πάνω-κάτω σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Μιλάμε για ρηξικέλευθες και τολμηρές αλλαγές που, πραγματικά, αλλάζουν το γίγνεσθαι στην Παιδεία. Μη φανταστείτε πως όλα αυτά γίνονται «στο πόδι». Όχι, όχι… εδώ υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο αναβάθμισης της Εκπαίδευσης. Στην πρώτη 4ετία της κυβέρνησης θα αλλάξει το ωράριο. Τη δεύτερη θα μπει σε διαβούλευση ποια μαθήματα προτείνει το υπουργείο, ποια εγκρίνει η Εκκλησία και αν, βεβαίως, υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα άλλα κόμματα, πολύ ευχαρίστως να μπουν όλα στο τραπέζι των συζητήσεων. Γιατί, όλα κι όλα, πάνω απ’ όλα οι δημοκρατικές διαδικασίες!

Εντάξει, υπάρχουν κι αυτοί που διαμαρτύρονται καθώς λένε πως χρειάζονται επιπλέον καθηγητές, καλύτερα βιβλία, αναβάθμιση της ύλης, σύγχρονα σχολικά κτίρια, εξοπλισμοί σχολείων κ.λπ. Όλα θα γίνουν παιδιά, μην ανησυχείτε! Τον ακούσατε τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ; Πολυετές σχέδιο ανάπτυξης και προόδου έχει εκπονηθεί –γιατί και την ανάπτυξη την έχουμε σίγουρη και τη συνέχεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επίσης– και όλα είναι υπό έλεγχο.

Ακόμα και για τα Διαπόντια Νησιά, ξέρετε, αυτά τα παραδεισένια νησάκια πάνω από την Κέρκυρα, που φέτος δεν χτύπησε κανένα κουδούνι, δεν άνοιξε καμία πόρτα σχολείου, δεν πήγε κανένας δάσκαλος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πια παιδάκια, ακόμα κι εκεί υπάρχει πρόβλεψη. Ίσως γίνουν φυλακές…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!