Το CD έχει τίτλο Μέχρι τη νίκη και αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, μια μεγάλη υπόσχεση των εργαζόμενων-απολυμένων της ΕΡΤ. Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ανήκει στην ΕΡΑ Ζακύνθου, που επιμελήθηκε και την παραγωγή του.

29_CD ERT

Επί 19 μήνες, από τις 11 Ιουνίου 2013 που η τροϊκανή κυβερνητική μαφία αποφάσισε να βάλει «μαύρο» στην ΕΡΤ, μέχρι σήμερα, οι πρώην εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι εργάζονται αφιλοκερδώς υπηρετώντας την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία μέσω της ΕΡΑ Αθήνας, των περιφερειακών σταθμών, της ΕΡΤ3 και του ertopen.com. Εργαζόμενοι και κοινωνία έχουν κάνει πράξη ένα πρωτοφανές εγχείρημα πολιτικής ανυπακοής: το μοναδικό  αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο δίκτυο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον κόσμο. Συμμετέχουν σε απεργίες και κινητοποιήσεις σωματείων και συλλόγων εργαζομένων, σε εκδηλώσεις και  παρεμβάσεις κινημάτων, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση των πιο αγωνιστικών κομματιών της κοινωνίας.

Ο αγώνας τους συνεχίζεται αμείωτος και μας καλούν να τον στηρίξουμε και οικονομικά με την αγορά του CD. Κυκλοφόρησε σε 1.500 κομμάτια, πάει εξαιρετικά καλά και ετοιμάζεται επανέκδοση. Στο CD συμμετέχουν το Μουσικό Σύνολο της ελεύθερης ΕΡΤ – ERTopen, οι Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Ανδρέας Μήλας – Διονύσης Γιατράς, Απόστολος Σακαλής, Νίκος Σταμούλος, Σταύρος Δημόπουλος – Χρήστος Ρενιέρης, Verbal Delirium, Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Φλώρος, Αντώνης Βάμβουκας, Γιάννης Γεωργάνος «Veandok», Λάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Θηβαίος και Δάφνη Λέμπερου. Διατίθεται από τις ertopen, EΡT-3 και τους περιφερειακούς σταθμούς ΕΡΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!