Την ημερομηνία κατάθεσης του εφαρμοστικού νόμου που τους αφορά περιμένουν οι αγρότες όλης της χώρας για να καθορίσουν τις επόμενες μορφές των κινητοποιήσεών τους. Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν και την εβδομάδα που πέρασε συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ αγρότες από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και από την Κρήτη έχουν ήδη αποφασίσει πως θα βρεθούν με δυναμικό τρόπο έξω από τη Βουλή, όταν θα έρθουν προς ψήφιση τα σκληρά μέτρα που τους αφορούν. Σε κάθε περίπτωση, οι μηχανές των τρακτέρ παραμένουν ζεστές περιμένοντας το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Το βάρος των κινητοποιήσεων δίνεται στο τέλος του Νοεμβρίου, με τις τελικές αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων να εξαρτώνται και από τη στάση της κυβέρνησης επί των κρίσιμων θεμάτων της φορολογίας και του ασφαλιστικού. Στη Λάρισα διοργανώνεται παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι αγροτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει ήδη τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της προσεχούς Πέμπτης 12 Νοεμβρίου. Το επόμενο Σάββατο, 14 Νοεμβρίου διοργανώνεται πανπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου ενώ οι αγρότες της Κρήτης έχουν ήδη εκδώσει ανοιχτά, ομαδικά εισιτήρια για την «απόβασή» τους στον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα, με πιθανότερη ημερομηνία αναχώρησης την 17η Νοέμβρη. Σε ό,τι αφορά τους αποκλεισμούς εθνικών οδών η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων έχει ήδη προαναγγείλει τον κεντρικό, πανελλαδικό συντονισμό, αναλόγως και με τις νομοθετικές εξελίξεις, για τις αρχές Δεκέμβρη.

Την εβδομάδα που πέρασε διοργανώθηκαν αγροτικές κινητοποιήσεις κυρίως από Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους, όπου έχει την πλειοψηφία η ΠΑΣΥ σε όλη την έκταση της χώρας, στην Καρδίτσα, στα Χανιά, στο Αγρίνιο ενώ για σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο των αγροτών στον Τύρναβο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!