Νέες διώξεις μελών με σαθρές κατηγορίες

Στο δρόμο των πολιτικών διώξεων -μέσω της ποινικοποίησης- που χάραξε με ιδιαίτερο ζήλο η προηγούμενη συγκυβέρνηση συνεχίζουν σήμερα οι διάδοχοί τους της τρικομματικής, με στόχο αυτή τη φορά την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ο τρόπος που ένας γιγαντιαίος μηχανισμός -στα όρια του παρακρατικού- έφτασε μέχρι τα ίχνη ενός εκ των μελών της Επιτροπής, με αποτέλεσμα την κλήτευσή του, μετά από μήνυση στελέχους των Ε.Δ., με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο πως ο «κατηγορούμενος» Ν.Α. αν και ένα μόνο μέλος από όσους συμμετέχουν στο δίκτυο στοχοποιήθηκε με επιχείρημα το χρόνο που …διάβαζε κείμενα στη σελίδα της Επιτροπής από τον προσωπικό του υπολογιστή.
Η ιστορία της υπόθεσης ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2009, όταν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, δημοσιεύεται επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι κατήγγειλαν μια σειρά αυθαιρεσιών από την πλευρά του διοικητή τους. Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ.Β., όχι μόνο κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά παράλληλα, αφού έσπειρε κλίμα τρομοκρατίας, συγκέντρωσε τους φαντάρους και τους κάλεσε να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν πως πρόκειται για ψεύτικη καταγγελία!  
«Πρόθυμα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (λέγε με και ΕΥΠ), εμπλούτισε τη δικογραφία με στοιχεία που – άγνωστο(;) πώς- είχε στη διάθεσή της για το πότε συνδεόταν στο διαδίκτυο, συγκεκριμένο μέλος της Επιτροπής, που προφανώς είχε ήδη επιλεγεί ως στόχος στους σκοτεινούς διαδρόμους της Ασφάλειας. Αυτονόητα, ούτε η δημοσίευση ήταν συκοφαντική, ούτε βέβαια η σύνδεση ατόμου στο διαδίκτυο, μπορεί να στοιχειοθετήσει ευθύνη του για συγγραφή και ανάρτηση κειμένου. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για μια πολιτική δίωξη», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή θυμίζοντας μια ιστορία από το παρελθόν: «Πριν κάποια χρόνια, «άγνωστοι» τοποθέτησαν χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο μέλους μας που είχε αποκαλύψει τα σχετικά με τα ναρκωτικά. Τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, οι «επώνυμες προειδοποιήσεις», αποτελούν μερικές μόνο από αυτές.»
Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες και η συλλογή υπογραφών ενάντια στη πολιτική-ποινική δίωξη της Επιτροπής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Με τίτλο «Κάτω τα χέρια από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων» ένα ψήφισμα συμπαράστασης καλεί όσους ακόμη πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και νιώθουν την ανάγκη της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές διώξεις να βάλουν την υπογραφή τους.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!