Τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ επισκέφθηκε κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη, μια εταιρία για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να τονίζει ότι είναι βιώσιμη και ικανή να παραδώσει έργο ποιοτικά άριστο και εφάμιλλο με αυτό των μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, εκ μέρους της ΕΕΚΕ Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, και οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, και Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, έκτασης 270 στρεμμάτων εκ των οποίων 66 στρέμματα δομημένου χώρου(!) όπου μίλησε με τους εργαζόμενους για τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Κατά τη συνέντευξη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν τις τεράστιες συνέπειες που έχει για τον παραγωγικό ιστό το ξεδόντιασμα και ξεπούλημα της ΕΛΒΟ. Από την πλευρά του ο Β. Χατζηλάμπρου σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση μίας εκ των τριών αμυντικών βιομηχανιών της χώρας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανεξαρτησία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις θέσεις των εργαζομένων, πρόσθεσε: «Δώσαμε στους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι κάτω από ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βοήθειας των βιομηχανιών αυτών, όταν οι δαπάνες που κάνουμε για εξοπλισμούς είναι μεγάλες, θα μπορούσαν να έχουν μέλλον οι εταιρίες αυτές».

Να σημειωθεί ότι, έπειτα από 40 χρόνια παραγωγικής λειτουργίας, η ΕΛΒΟ έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης, με την εταιρία Ernst & Young που έχει οριστεί από την κυβέρνηση ως ειδικός «εκκαθαριστής» να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας, να σχεδιάζει απολύσεις, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό του εργοστασίου, έχοντας ήδη από 13/10/2014 δημοσιεύσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς πώληση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!