Διαβάσματα του καλοκαιριού

 

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα, όπως τη βιώνει ο καθένας και η καθεμία από εμάς μέσα σε ένα δύσκολο καλοκαίρι από πολλές πλευρές, προσφέρει στιγμές που μπορούν να αξιοποιηθούν για σκέψη και αναστοχασμό στην προσπάθεια μας να συγκροτήσουμε μια άλλη Γνώση και να θεμελιώσουμε ορισμένα κριτήρια, τέτοια που να μας οδηγούν στο δρόμο προς τη χειραφέτηση και την ελευθερία των κοινωνιών, των λαών, των εθνών, των χωρών, των ανθρώπων.

Αυτοί είναι οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτό το «καλοκαιρινό» φύλλο να δημοσιεύσουμε άρθρα που αφορούν ορισμένες ενδιαφέρουσες πλευρές που βοηθούν τη σκέψη και τον προβληματισμό.

Έτσι το πρώτο κείμενο που δημοσιεύουμε είναι του Ρούντι Ρινάλντι που γράφει για το πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, τα όσα πολιτικά συνέβαιναν εκείνη την περίοδο και τι συμπεράσματα εξάγονται. Το δεύτερο κείμενο είναι του Τάσου Βαρούνη που γράφει για το καθεστώς που χτίζει το πολιτικό σύστημα. Το τρίτο κείμενο είναι του Andrea Zhok (Αντρέα Τσοκ) και προσφέρεται για να σκεφτούμε πάνω στα ζητήματα της κυριαρχίας, της πολυπολικότητας, της μετανάστευσης και του διπόλου Αριστεράς-Δεξιάς.

Σας ευχόμαστε καλό διάβασμα, ευχάριστο, ασφαλές και δημιουργικό καλοκαίρι. Θα τα ξαναπούμε το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη…

 

«δ»

 

Μεταπολίτευση, έτος πρώτο (1974-1975)

Φίλοι και εχθροί…

Δύο σημεία, τροφή για σκέψη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!