Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, και ώρα 5:00 το πρωί, καταφθάνει το πλοίο με τους 300 μετανάστες, ως επί το πλείστον από Β. Αφρική, οι οποίοι θα διαμοιραστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και θα ξεκινήσουν συλλογική απεργία πείνας.

Την Τετάρτη 19/1 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση σε αίθουσα του Πολυτεχνείου, με συλλογικότητες και οργανώσεις, όπως το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και αντιρατσιστικές κινήσεις, που έχουν ξεκινήσει να στήνουν το όλο εγχείρημα εδώ και καιρό. 250 απεργοί θα εγκατασταθούν στη Νομική Αθήνας, και οι υπόλοιποι θα ανέβουν την Κυριακή με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει η απεργία πείνας στο Εργατικό κέντρο. Από την Παρασκευή, στις 14:00, αποφασίστηκε να βρίσκονται άτομα στη Νομική Σχολή, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να είναι κλειστή και να εμποδιστεί η εγκατάσταση των απεργούντων. Το στήσιμο και οι προετοιμασίες γίνονται σήμερα, ημέρα Σάββατο, για να γίνει όσο το δυνατό πιο εύκολη η υποδοχή και η μετέπειτα διαβίωση των μεταναστών.
Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών διανέμεται και μέσω του Διαδικτύου, προς υποστήριξη και συμπαράσταση των απεργούντων, μαζί με ένα κείμενο γραμμένο από τους μετανάστες, στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα: «Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.»
Η ανάγκη και για υλική στήριξη είναι επιτακτική. Είναι αναγκαίο να διατεθούν από σκηνές, μέχρι κουβέρτες και υπνόσακους, αφού μιλάμε για 300 ταλαιπωρημένους ανθρώπους που θα παραμείνουν σε ένα χώρο, όχι και τόσο οικείο και φιλόξενο. Ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος. (Τα είδη βοηθείας να μεταφέρονται στο Στέκι των Μεταναστών στην Τσαμαδού ή απευθείας στη Νομική)
.
Σ.Μ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!