Αν είσαι μέλος υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης που έχει ξεπουλήσει τα πάντα, μαζί πλέον ξεκάθαρα και τη δημόσια υγεία, έχεις το δικαίωμα να λες ότι θες, όπου θες χωρίς κανένα αντίλογο και προφανώς χωρίς καμιά διαμαρτυρία. Αν, από την άλλη, είσαι μέλος μιας επιτροπής πολιτών που επιχειρεί να συγκρουστεί με την απόφαση να καίει σκουπίδια ένα εργοστάσιο, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό του Βόλου, είσαι φασίστας του οποίου οι ενέργειες «ανάγονται στις ζοφερές πρακτικές των παρακρατικών συμμοριών της δεξιάς».

Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, την οποία εξέφρασε, με κάθε επισημότητα, σε δελτίο τύπου μετά την παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους υφυπουργούς Κ. Παπανάτσιου και Τ. Πετρόπουλο την περασμένη Δευτέρα στον Βόλο, για το μεταμνημονιακό (!) πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η ρήση «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Η κυβέρνηση –με πρόβα τζενεράλε την ΑΓΕΤ του Βόλου– επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα σε σκουπιδότοπο και μηχανή καύσης σκουπιδιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την ίδια στιγμή τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίζουν, προπηλακίζουν τα μέλη της επιτροπής που έκαναν παρέμβαση στην παραπάνω εκδήλωση και τους καταγγέλλει ως ακροδεξιούς, φασίστες, αντιδημοκράτες, ψεύτες, προκλητικούς και υποκριτές που δήθεν ενδιαφέρονται για το θέμα της καύσης σκουπιδιών.

Είναι ξεκάθαρη πλέον η θέση και του ΣΥΡΙΖΑ Βόλου για την στήριξη της καύσης σκουπιδιών, ο οποίος πλέον συντάσσεται ξεκάθαρα με τη δημοτική αρχή και τον, κατά τα άλλα, επάρατο Αχ. Μπέο. Ακριβώς όπως και ο υποτιθέμενος ιδεολογικός αντίπαλός τους (στην πραγματικότητα η αντιπαλότητα είναι μόνο για την καρέκλα) ακολουθούν την ίδια πρακτική της βίας, του ψέματος και της βωμολοχίας. Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου για όσα αναφερθήκαμε εμείς σε αυτό το εισαγωγικό.

«Η ΑΓΕΤ δε ρυπαίνει και η μονάδα SRF θα γίνει. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα ακούγοντας το συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Βογιατζή στην απογευματινή εκπομπή του Θεσσαλία TV να λέει απροκάλυπτα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας συντάσσεται απόλυτα με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο. Παράλληλα υποστήριξε ότι η ΑΓΕΤ-Lafarge δεν ρυπαίνει, όπως έδειξε ο Δημόκριτος, και οι διαδικασίες για τη μονάδα SRF θα ακολουθηθούν όπως έχει αποφασισθεί. Επιτέλους, λοιπόν, κάποιο στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ το παραδέχτηκε δημοσίως! Έπρεπε να γίνει η προχθεσινή παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα στην εκδήλωσή τους για να αποκαλυφθεί η πλήρης ταύτιση των τοπικών στελεχών με την κεντρική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος; Γιατί άραγε τόσο καιρό υποκρίνονται ότι είναι αντίθετοι στο εργοστάσιο SRF; Οι βουλευτές τους γιατί συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου; Γιατί υποκρίνονταν προχθές στην εκδήλωση μαινόμενοι κατά των μελών της Επιτροπής Αγώνα ότι εμείς “δουλεύουμε για τον Μπέο”; Αποκαλύφθηκε ποιος δουλεύει για τον Μπέο και για τον κάθε Μπέο που δρομολογεί την καύση στην πόλη του και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τοπικά στελέχη του. Οι δημοτικοί σύμβουλοί τους άραγε τι θέση θα πάρουν τώρα;

Και να επισημάνουμε ότι σαν καλός συντονιστής ξεκίνησε και συντόνισε θαυμάσια την προχθεσινή επίθεση στην Επιτροπή Πολιτών, όταν πρώτος μας χαρακτήρισε χούντα και φασίστες που θυμίζουν εποχές Λαμπράκη και συνέχισε από μικροφώνου πάντα να δημιουργεί κλίμα εναντίον μας. Για αυτό όταν του ζητήθηκε στη σημερινή εκπομπή να καταδικάσει τη σφαλιάρα που δέχτηκε μέλος της Επιτροπής Πολιτών από την “κυρία” Δουμπιώτη (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας) ξεκίνησε να σφυρίζει αδιάφορα. Το σφύριγμα συνεχίστηκε όταν επίσης του ζητήθηκε να καταδικάσει τη βία που ασκήθηκε σε πολίτη από τους συνταξιούχους της ΑΓΕΤ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ “κυρίους” Παπαϊωάννου και Ευσταθίου. Τουλάχιστον μία δημόσια συγγνώμη για την άσκηση βίας και τις ύβρεις την οφείλει.

Πλέον οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κυβερνώντες μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή Βόλου και τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές είναι ένα κοινό μέτωπο. Και μην θεωρήσουμε ότι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του τοπικού της βουλευτή είναι διαφορετική. Στο ίδιο μέτωπο ανήκουν. Ο μόνος που καταγγέλλει ευθαρσώς την καύση σκουπιδιών είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

Αυτό το μαύρο μέτωπο έχει αποφασίσει να βγάλει λάδι την τσιμεντοβιομηχανία και να μας ποτίσουν διοξίνες και φουράνια. Για αυτό το λόγο τον Ιούνιο κλήθηκε ο Δημόκριτος σε προειδοποιημένο έλεγχο, που όλοι γνωρίζαμε ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι. Οι επικίνδυνες ουσίες μπορούν να ανιχνευτούν μόνο μέσω συστήματος συνεχούς δειγματοληψίας, το οποίο θα ελέγχεται από δημόσιο φορέα και θα είναι πιστοποιημένο.

Η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται στη συνείδηση του κάθε πολίτη αυτής της πόλης. Θα ανεχθούμε να καίγονται πλαστικά και να μυρίζει όλη η πόλη; Στις 13 Φεβρουαρίου 2019 καλούμε τον κόσμο να πει “Όχι”. Όλοι μαζί οι πολίτες με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους θα κατεβούμε στο δρόμο και θα βροντοφωνάξουμε:

Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Όχι στο εργοστάσιο SRF. Ναι στη ζωή.

Ελπίζουμε τότε τα συνεταιράκια, Μπέος και κυβέρνηση, να μην ξαναβγάλουν υποκριτικό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!