Οι διοργανωτές της συναυλίας, το συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στις εξορύξεις δηλαδή, επέλεξαν να μην δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι επί των ημερών της συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταστροφή του βουνού στις Σκουριές. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης δεν συμμετείχαν στη διοργάνωση. Μάλιστα δεν τους επετράπη να διαβάσουν ανακοίνωσή  τους με αντικυβερνητικό περιεχόμενο.

Ήταν όμως όλοι εκεί οι κυβερνητικοί. Ο τηλεαστέρας Φάμελλος, η αγωνίστρια Ιγγλέζη, διάφορα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απ’ τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Ήταν και αρκετά μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στα μπαρ της συναυλίας, που νομίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε κινηματισμό, όσο η κυβέρνησή τους ξεπουλάει τον τόπο και στέλνει τα ΜΑΤ σε όσους τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Βιώσαμε έτσι άλλη μια προσπάθεια να καμουφλαριστεί το κυβερνών κόμμα. Μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό σε τέτοια αριστεροδέξια κόλπα, με μόνο σκοπό να κρύψει την πολιτική του πίσω από ένα σύννεφο επικοινωνιακού καπνού. Απ’ τον Φίλη και τις κοκορομαχίες για το μάθημα των θρησκευτικών, μέχρι τον αντάρτη Σπίρτζη που άφησε χωρίς αστικές συγκοινωνίες τη Θεσσαλονίκη και απ’ τη μονομαχία Παππά με τους διαπλεκόμενους καναλάρχες μέχρι τον Κατρούγκαλο που καλεί το λαό να βγει στο δρόμο, προφανώς για να τον ψεκάσουν μετά τα ΜΑΤ.

Αφήνω για το τέλος κάτι θετικό. Το λιμάνι γέμισε, στην πλειοψηφία από νέους ανθρώπους που ήρθαν να ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και να δηλώσουν την αντίθεση τους στην καταστροφή της Χαλκιδικής. Είναι ελπιδοφόρο ότι, παρ’ όλα όσα, η φλόγα αυτού του κινήματος συνεχίζει να καίει, και συνεχίζουν να οργανώνονται μεγάλα κινηματικά γεγονότα τα οποία στηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Όλος αυτός ο κόσμος είναι η μόνη ελπίδα στην προσπάθεια να μπει φρένο στα σχέδια των χρυσοθήρων και στο δούλεμα της κυβέρνησης, της Ιγγλέζη και των διαφόρων γυμνοσάλιαγκων τύπου Φάμελλου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, την Κυριακή 23 Οκτώβρη, ραντεβού στο βουνό!

 

Υ.Γ.: Το πιο εκνευριστικό απ’ όλα ήταν ότι επιδιώχθηκε να επιβληθεί μια ιδιότυπη λογοκρισία σε κάθε κριτική για το συγκεκριμένο θέμα, με το εκβιαστικό επιχείρημα πως η συναυλία γίνεται για καλό σκοπό, και δεν είναι σωστό να χαλάσουμε το κλίμα. Άλλος ένας λόγος να μιλήσουμε.

 

Δ.Γ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!