Τελικά, το κινηματογραφικό Matrix ίσως και να μην ήταν μόνο έργο φαντασίας. Φουτουριστικό θα το χαρακτήριζα (κι ας μην έχω τις γνώσεις της έγκριτης Ιφιγένειας Καλαντζή) να που το ζούμε, το βλέπετε, έτσι δεν είναι; Και εξηγούμαι πάραυτα:

Έχουμε μια κυβέρνηση συγκροτημένη. Με τους υπουργούς της, τα στελέχη της, τα συμβούλιά της, τους υψηλούς καλεσμένους τους, την ασφάλεια της κατοίκων που με περισσό ζήλο και αυταπάρνηση τιμούν τα ΜΑΤ, τα σέα και τα μέα της… καθώς βλέπουμε και διαβάζουμε, εκ πρώτης όψεως,  από τα -ελεύθερα και δημοκρατικά, πάντα- ΜΜΕ.

Ας δούμε, όμως, κάποια περιστατικά που διαδραματίζονται πίσω από τη βιτρίνα του Matrix: Είναι, λέει, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μ. Βορίδης (απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών και τσεκουροφόρος – για να μην ξεχνάμε) ο οποίος δηλώνει: «Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  παίρνει θέση υπέρ του Α. Λοβέρδου, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του, υπέρ της αθωότητάς του. Πρόσφατα ο -διασύροντας-τις οροθετικές γυναίκες-ενώ διατελούσε-υπουργός Υγείας- άκουσε να του απαγγέλλονται κατηγορίες για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, κατ’ εξακολούθηση.

Αμολυμένα ΜΑΤ κακοποιούν -κατά το δοκούν- νέους, όπου κι αν τους συναντήσουν: Στα μπαρ, στα πανεπιστήμια (κατά προτίμηση), στα Εξάρχεια, διατρανώνοντας με περηφάνεια πως «έχουμε χούντα, ντυμένη στο χακί».

Η τηλεόραση συνεχίζει το ψυχαγωγικό της πρόγραμμα, με τους πρωτοκλασάτους παρουσιαστές των πολιτικών ειδήσεων, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό δελτίο, να μη βλέπουν πουθενά βία και κακοποίηση παρά μόνον γνώση και συμμόρφωση και σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές ειδήσεις «και επί γης ειρήνη».

Ο πρώην νομάρχης -και καλός χριστιανός να σημειώσω- Π. Ψωμιάδης, σε ένα ντελίριο αρρωστημένης εθνικοφροσύνης τρώει σουβλάκια έξω από καταυλισμό δύστυχων προσφύγων. Έτσι, για να μάθουν οι άπιστοι…

ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ -δεν βγαίνω μάνα μου- χτυπάμε το κουδούνι, αλλά δεν ανοίγουν…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!