Η πρόταση του Α. Τσίπρα για κοινό υπουργό Υγείας δεν ήταν αθώα από πολλές πλευρές. Στρώνει το δρόμο για σχήματα συμπολίτευσης και κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, όπως προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες με ΚΙΝΑΛ. Η αναφορά δε στο όνομα της καθηγήτριας Ιατρικής του ΕΚΠΑ κυρίας Α. Λινού διόλου τυχαία δεν είναι. Πληροί πολλές προϋποθέσεις. Σταχυολογώντας στο διαδίκτυο προκύπτουν τα ακόλουθα:

Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Από το 1982 είναι μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Ιούλιο 2011 μέχρι τον Οκτώβριο 2013 διατέλεσε Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το 1990 ίδρυσε και τελεί Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μεταξύ άλλων, έχει υπηρετήσει σε μεγάλο αριθμό Επιτροπών και Συμβουλίων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2010 υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Υπήρξε υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας στις εκλογές του 2009, ενώ το 2011 διορίστηκε Ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Με δυο λόγια, ήταν του στενού περιβάλλοντος της οικογενείας Παπανδρέου, της μητέρας Μαργαρίτας και του ΓΑΠ, ο οποίος την προώθησε σε πολλές θέσεις και την έχρισε και υποψήφια. Πήρε διάφορα πόστα την εποχή που επιβάλλονταν τα μνημόνια στην χώρα.

Καλές σχέσεις με την εκκλησία

Η Α. Λινού ως σοβαρή επιστήμων έχει άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος και συμφωνεί με τις απόψεις της στο θέμα του κορωνοϊού. Γράφει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος σχετικά:

«Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κα Αθηνά Λινού, μάλιστα προσφάτως προτάθηκε από την αντιπολίτευση και για την θέση του υπουργού Υγείας!. Καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή και αφού στην ίδια εκπομπή είχε προηγηθεί συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και με ένα κληρικό περί του… “μήλου της έριδος”, κατ’ αυτούς, δηλ. τη Θεία Κοινωνία, η συντονίστρια της εκπομπής επέμενε: “Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί”, επί του θέματος αυτού. Εις επίρρωση λοιπόν της “απολυτότητας” αυτής το πρώτο ερώτημα που έθεσε στην κα Λινού ήταν “η επιστημονική της άποψη για την Θεία Κοινωνία”. Μάλιστα τέθηκε με τρόπο που η δημοσιογράφος έδιδε και την απάντηση. Ερωτά η δημοσιογράφος: “Ποια η επιστημονική σας άποψη για τη Θεία Κοινωνία, γιατί οι επιστήμονες λένε ότι μεταδίδεται με το σάλιο;” Απαντά η κα Λινού: “Πρέπει να αναγνωρίσω ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι δια της καταπόσεως του σάλιου μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει. Έχει δίκιο ο Σεβασμιώτατος”. Επιμένει η δημοσιογράφος: “Αν είναι με το κουταλάκι δεν μεταδίδεται;” Απαντά η κα Λινού: “Επιμένω ότι μελέτη, παγκόσμια, να δείχνει ότι μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός δια της καταπόσεως δεν έχει αποδειχτεί, δεν υπάρχει”, συμπληρώνοντας: “Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά, ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται”. Επανέρχεται η δημοσιογράφος: “Εσείς θα λαμβάνατε Θεία Κοινωνία με τον ίδιο τρόπο;” Απαντά η κα Λινού: “Βεβαίως, Βεβαίως!”»

Ο Δημήτρης Λινός στον Λευκό Οίκο. Ο καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λέκτορας στο Χάρβαρντ και διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του ομίλου «Υγεία» έχει διατελέσει «προσωρινός γιατρός» τριών προέδρων των ΗΠΑ, του Μπους του πρεσβύτερου, του Κλίντον και του Ομπάμα, κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα

Κάλλιστες σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σχετικά με την πρόσφατη απαγόρευση κάθε συνάθροισης για το Πολυτεχνείο, η γνωστή επιδημιολόγος συμφώνησε με τις απόψεις του κ. Χρυσοχοΐδη (προστάτη της υγείας των πολιτών…) και γιατί δεν της αρέσουν οι πορείες έξω από την Πρεσβεία. Ο σύζυγός της, Δημήτρης Λινός, έχει ειδικές σχέσεις –ως γιατρός και επιστήμων– με την πρεσβεία των ΗΠΑ και είναι ο άνθρωπος του ιατρικού κόσμου που είχε την απόλυτη ευθύνη για την υγεία όλων των προέδρων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας. Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα υπάρχει η συνέντευξη του Δ. Λινού στην Καθημερινή, στις 12/10/2020.

Η φωτογραφία και η λεζάντα είναι από την Καθημερινή και τα λένε όλα…

Καθόλου αθώα η πρόταση του πολλά αντιαμερικάνου κ. Τσίπρα…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!