Στα ψιλά των Δυτικών ΜΜΕ πέρασε η οριστική κατάρρευση των ισχυρισμών του Ισραήλ, ότι η UNRWA, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ, είχε διαβρωθεί από τη Χαμάς – με αποτέλεσμα οι Δυτικές χώρες που είχαν σπεύσει να διακόψουν τη χρηματοδότησή της, και ρεζιλεύτηκαν, να ανοίξουν εκ νέου τη στρόφιγγα της ενίσχυσής της.

Να πώς «σχολίασε» το σιωνιστικό κράτος αυτήν την εξέλιξη (επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά πού γράφει το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις εντολές των Δικαστηρίων, τις προσχηματικές πιέσεις των ΗΠΑ κ.ο.κ.): βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ στο Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα, δολοφονώντας 45 αμάχους πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Οι γενοκτόνοι δικαιολόγησαν αυτό το νιοστό έγκλημα πολέμου ισχυριζόμενοι ότι στο σχολείο του ΟΗΕ είχαν καταφύγει «δεκάδες τρομοκράτες»…

Στο διπλωματικό μέτωπο, συνεχίζονται μετ’ εμποδίων οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, αφού ο Νετανιάχου αρνείται να δεσμευτεί ότι δεν θα ξαναρχίσει το μακελειό μετά την απελευθέρωση των ομήρων. Αντίθετα, φαίνεται έτοιμος να φιτιλιάσει για τα καλά και το βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του κάθε Μπάιντεν!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!