Αν όντως η κυβέρνηση θέλει να διαφοροποιηθεί, έστω και ελάχιστα, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, πρέπει να ασχοληθεί με τους διοικητές που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες Yγείας. Πρόκειται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.

Μια από τις «θερμότερες εστίες» συγκρούσεων μεταξύ εργαζομένων και διοικητών, είναι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο οποίο, τις ημέρες που πέρασαν υπήρξαν σκληρές κινητοποιήσεις. Αφορμή για την έναρξή τους αποτέλεσε το τραγικό περιστατικό του θανάτου ασθενούς. Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν με παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα αυτός να αποχωρήσει. Στη συνέχεια, το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων, με βάση αναφορά που κατέθεσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Π. Θεοδωράκης στον εισαγγελέα, κλήθηκε σε προανάκριση στην Ασφάλεια Δυτικής Αθήνας, στο Αιγάλεω, σε μια εμφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, οι οποίοι όμως δεν «μάσησαν» και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Και νίκησαν τελικά, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την Τρίτη, προχώρησε στην αποπομπή του διοικητή, ικανοποιώντας ένα από τα πιο πάγια και επείγοντα αιτήματα των εργαζομένων στην δημόσια Υγεία. Ένας μνημονιακός διοικητής έφυγε, λοιπόν, πόσοι ακόμη μένουν στη θέση τους; Το σίγουρο είναι πως μόνο με τη δράση των εργαζομένων θα πάψουν το «σωτήριο» έργο τους.

 

Ηλίας Σταθάτος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!