Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Κολλυβο-μέτρα…

«Είμαι απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου που μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν τα τελευταία χρόνια…», έγραφε στο σημείωμα που άφησε προχθές ένας 47χρονος στην Υπάτη λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Ήταν άνεργος τα τελευταία χρόνια και δούλευε μόνο περιστασιακά. Προσπαθούσε αλλά ήταν δύσκολο να βρει δουλειά και σταδιακά κλείστηκε στον εαυτό του… Την περασμένη Δευτέρα, ένας ακόμα 47χρονος κρεμάστηκε από ένα ελαιόδεντρο στο κτήμα του στη Στυλίδα. Τα θύματα των μνημονίων συνεχίζονται, η κοινωνική καταστροφή δεν έχει ανακοπεί, τα κολλυβο-μέτρα της πολιτείας δεν φτάνουν.

 

Όχι άλλη λιτότητα!

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλη λιτότητα, καθώς αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή και θα μειώσει τις πιθανότητες για οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών που ήρθε στη χώρα μας για να διερευνήσει το θέμα του ελληνικού χρέους. «Έχω την εντύπωση ότι η Ε.Ε. έχει ξεχάσει πως η διεθνής νομοθεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδραματίζει και θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα οικονομικά. Η διεθνής κοινότητα αποδίδει μεγάλη σημασία στις διασυνδέσεις μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικονομικών. Το μήνυμα από τον ελληνικό λαό είναι πολύ ξεκάθαρο – όχι άλλα μέτρα λιτότητας», προσέθεσε.

 

Μνημόνια με ουρές

Από την Πορτογαλία έφτασε η απάντηση που χρειάζονταν όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί διαγκωνίζονταν τις τελευταίες μέρες για το ποιος θα παρουσιάσει τις μεγαλύτερες ουρές στα ATM και πλήθη συνταξιούχων που περιμένουν για τα 120 ευρώ της σύνταξής τους. Μια φωτογραφία με εκατοντάδες Πορτογάλους να περιμένουν σε μια ατέλειωτη ουρά στο Πόρτο, για να παραλάβουν ένα πιάτο σούπας. Στη χώρα που μας παρουσιάζεται από τους πονηρούς «εταίρους» ως υπόδειγμα αποτελεσματικής εφαρμογής των μνημονιακών προγραμμάτων! Δεν απομένει, ασφαλώς, η παραμικρή αμφιβολία πως ό,τι ορίζουν οι δανειστές ως επιτυχία είναι αντίθετο από εκείνο που πραγματικά είναι για τους λαούς επιτυχία. Το θέμα είναι με τίνος τη ρητορική και το δίκιο αποφασίζει ο καθένας να συνταχθεί…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!