Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Πρώτη νίκη στη Δραπετσώνα

Τροπολογία για τις χρήσεις γης στο χώρο της ανάπλασης της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας/Κερατσινίου θα καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση στο επόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνης, την οποία επεξεργάστηκε το υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την καθοριστική συμβολή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η τροπολογία, η οποία υποστηρίζεται και από το Δήμο Πειραιά και όλους τους Δήμους της Β’ Πειραιά, ακυρώνει τη δυνατότητα να εγκατασταθούν, όπως προέβλεπε ο ν. 4277/14, στην εν λόγω περιοχή βιομηχανικές, μεταποιητικές και άλλες χρήσεις που αλλοιώνουν και επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και το ιδιαίτερο κάλλος της παραθαλάσσιας ζώνης. Η δημοτική κίνηση Αναγέννηση Δραπετσώνας/Κερατσινίου χαιρετίζει ως «πρώτη νίκη» αυτήν την εξέλιξη. «Είμαστε εδώ και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο για να γίνει, επιτέλους, το όραμα πραγματικότητα. Για να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία, ρεαλισμό και συγκεκριμένα βήματα δίχως μονομέρειες και ιδεοληψίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Μέτρα πρόνοιας τη Δευτέρα

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, με επιστολή του, καθιστά γνωστό στους άπορους της Πρόνοιας ότι η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, αποφάσισε να προβεί στη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να τερματισθεί το απαράδεκτο καθεστώς στην καθυστέρηση της έκδοσης και της ανανέωσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπουργού, τα συνολικά μέτρα θα ανακοινωθούν στην συνέντευξη Τύπου την οποία θα δώσει η ίδια την προσεχή Δευτέρα. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η αποκέντρωση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας κατά δήμο, η κατάθεση των δικαιολογητικών στα ΚΕΠ κάθε δήμου και η ηλεκτρονική διαδικασία.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, το οποίο εδώ και δύο, περίπου, χρόνια πάλευε ασταμάτητα για να τερματισθεί το βάρβαρο και πολύχρονο καθεστώς για τους άπορους της Πρόνοιας, εκφράζει, κατ’ αρχήν, την ικανοποίησή του γι’ αυτήν την εξέλιξη.

 

Χτύπησαν αγωνιστή στις Σκουριές

Σωματική και λεκτική επίθεση από πέντε υπαλλήλους της Ελληνικός Χρυσός δέχθηκε ένα από τα μέλη του κινήματος που αντιτίθενται στην εξόρυξη στις Σκουριές. Οι υπάλληλοι του επιτέθηκαν όλοι μαζί, βρίζοντάς τον χυδαία, τον χτύπησαν προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στο μάτι και αποχώρησαν μόλις έφτασαν στο σημείο περίπου 20 συναγωνιστές του. Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα αναφέρει ότι «η κλιμακούμενη κοινωνική ένταση και τα κατά συρροή περιστατικά σωματικής βίας και προπηλακισμών εναντίον ανθρώπων του κινήματος είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η εταιρία στους υπαλλήλους της. Η Ελληνικός Χρυσός -τη στιγμή που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κράτος- χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και την αγωνία τους για τη δουλειά τους ως πιόνια στο παιχνίδι δημιουργίας εμφυλιοπολεμικών συνθηκών στην περιοχή» και καταλήγει ότι «το μόνο που καταφέρνει η εταιρία, με τη στρατηγική που επέλεξε, είναι να αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον τόπο ούτε για τους ανθρώπους. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της και δεν θα την ακολουθήσουμε στη δημιουργία εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!