Βάζουν εκλογική «πλάτη», για να ξαναχτιστεί η πατρίδα

Του Ζαχαρία Ρουστάνη

 

Με φανερό το μαράζι για τον τόπο τους και την αγωνία της επιστροφής, οι νέοι κυρίως «οικονομικοί εξόριστοι» από τη χώρα μας οργανώνονται και έρχονται να γίνουν ένα από τα κύματα που θα φέρουν την αναγκαία ανατροπή. Μια ομάδα τριαντάρηδων που ζουν στην Αγγλία και την Ελβετία ανέλαβαν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους Έλληνες της διασποράς, να μιλήσουν μαζί τους, να τους «σπρώξουν να πάρουν το αεροπλάνο» αλλά και να βοηθήσουν -έστω και λίγο- στον αγώνα για την αναγκαία πολιτική ανατροπή στις 25 Γενάρη.

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, λέει στον Δρόμο ο Κώστας Αλέξης, ένας από τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία. Πρόκειται κυρίως για Έλληνες μετανάστες από Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία. Το δε κάλεσμά τους το έχει υπογράψει ήδη κόσμος από πολλές χώρας της Ευρώπης αλλά και από ΗΠΑ, Αυστραλία, ακόμα και από τη Νότιο Κορέα.

Η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων μεταναστών έχει τίτλο Με εισιτήριο την Ελπίδα και χρέος την Ανατροπή. Καλεί άπαντες τους ξενιτεμένους «να πάρουν το εισιτήριο της ελπίδας και να κάνουν το χρέος τους ψηφίζοντας Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη». Στο κάλεσμά τους μιλούν για την ανάγκη να ακυρωθούν τα μνημόνια και να αντιμετωπιστεί το μη βιώσιμο χρέος, αναφέρονται στη σημασία των μέτρων κοινωνικής σωτηρίας, ευελπιστούν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και την εφαρμογή του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης. Όπως αναφέρουν, «25 Γενάρη βάζουμε τέλος στην καταστροφή – ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα. Για όλους εμάς είναι ο ίδιος δρόμος που οδηγεί στην επιστροφή. Για να βάλουμε όλοι πλάτη να χτιστεί ξανά η πατρίδα μας. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας…».

 

Υποχρέωση και καθήκον

«Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι στις 25 Ιανουαρίου κρίνεται το μέλλον του λαού μας, της πατρίδας μας. Στην ιστορική αυτή αναμέτρηση κρίνεται αν ο τόπος μας θα συνεχίζει να βουλιάζει ή αν ο λαός μας θα υψώσει περήφανα το ανάστημά του, αν η νέα γενιά θα αποκτήσει μέλλον άξιο να ονειρευτεί, αν οι εργαζόμενοι θα έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια μακριά από την ανεργία και το ραγιαδισμό του σήμερα. Σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί να λείψει κανείς», αναφέρουν ακόμα στην ανακοίνωσή τους οι οικονομικοί εξόριστοι της μνημονιακής καταστροφής.

«Μπορεί τα μνημόνια να μας οδήγησαν να ξενιτευτούμε για επιβίωση, για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η καρδιά μας χτυπά για τις αγωνίες του τόπου μας, για τους ανθρώπους που αφήσαμε πίσω, για το λαό μας. Δεν ξεχνούμε ποιος μας έφερε εδώ, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι – θα συνδράμουμε να μπει τέλος στην καταστροφή. Σήμερα, στην κορυφαία αυτή αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο, της προκοπής με την οπισθοδρόμηση θα είμαστε όλοι εκεί. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας…», προσθέτουν, «για μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την κρίση και τα μνημόνια. Που θα ενώσει το λαό γύρω από ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, προκοπής, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας. Πρώτη φορά Αριστερά!».

Και επιστρέφουν για τις εκλογές, για να στηρίξουν την ανάγκη να ακυρωθούν εδώ και τώρα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι που έχουν επιφέρει τον κοινωνικό αρμαγεδδώνα που βιώνει, σήμερα, ο τόπος. Για να σταματήσουν τις πολιτικές της λιτότητας, της διαρκούς ύφεσης και φτώχειας. Να μπει τέλος στο όργιο της διαφθοράς και του ξεπουλήματος. Για να μπει ο τόπος σε αναπτυξιακή πορεία και για να γίνει το κράτος ενορχηστρωτής της προσπάθειας αυτής και όχι τροχοπέδη της. Γιατί, όπως επισημαίνουν, «δεν ονομάζεται ανάπτυξη το ξεπούλημα κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΠΑΠ), το σχεδόν χάρισμα της δημόσιας περιουσίας (Ελληνικό), το κουκούλωμα της διαφθοράς και της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, αλλά διαπλοκή»!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!