Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Στην πρόσφατη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια»,. όπου συμμετείχε ο Τσαβούσογλου, ο Ράμα εκθείασε τον ρόλο της Τουρκίας. Με την παλάμη στην Ε.Ε. και τα μάτια στην Τουρκία (κλεμμένο από συνάδελφο).

► Ήταν και ο ρωσόφιλος Ούγγρος ΥΠΕΞ εκεί. Να δούμε ποιος-ποιος-ποιος θα φαγωθεί οεοεοεοε…

► «Ο Ερντογάν είναι μεγάλος πολιτικός». Τάδε έφη Ντόντικ, ηγέτης των Σερβοβοσνίων. Ο «μεγάλος πολιτικός» περιοδεύει στη Σερβία, στην Κροατία (εγκαίνια Ισλαμικού Κέντρου) και στη Βοσνία. Εκεί, παρουσία του Ντόντικ, απείλησε την Ελλάδα ότι τελειώνει η υπομονή του. Μούγκα ο «φίλος μας» Ντόντικ…

► Και ο Βούτσιτς μας υποχρέωσε: «Ζούμε τη χρυσή εποχή των σερβοτουρκικών σχέσεων», δήλωσε στη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στο Βελιγράδι, ζητώντας του μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία και διαβεβαιώνοντάς τον ότι «χαιρόμαστε που ακούμε όλο και πιο συχνά την τουρκική γλώσσα στη Σερβία». Πολύ φίλος μας κι αυτός.

► Ο Ράμα ανακοίνωσε διακοπές ρεύματος στις 22:00 σε δημόσιους χώρους και κλείσιμο μαγαζιών εστίασης. Σιγά τα μέτρα! Στα χωριά της ελληνικής μειονότητας εδώ και δεκαετίες γίνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, αφού εκεί οι γενικές διακοπές ρεύματος διαρκούν ακόμα και για μέρες…

► Πάντα ο Ράμα, ανακοίνωσε ότι θα επανεκκινήσει τη βιομηχανία τζόγου, την οποία είχε απαγορεύσει το 2019 λόγω εμπλοκής εγκληματικών ομάδων. Για την Αλβανία ρε γαμώτο! (και τη δημοσιονομική αμνηστία, λένε οι «κακές» γλώσσες…)

► Εντοπίστηκε ολιγάρχης, εκτός συνεργατών της κυβέρνησης, και κατεδαφίστηκε το παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημά του στο Δυρράχιο. Δεν στενοχωριόμαστε για τον Ιρφάν Χουσενμπελίου, αλλά λυπούμαστε που οι μπουλντόζες έχουν μυωπία στις λοιπές «στρατηγικές επενδύσεις».

► Ο Ράμα διέκοψε τις σχέσεις με το Ιράν κατηγορώντας το για κυβερνοεπιθέσεις. Λεπτομέρεια: στην Αλβανία «φιλοξενούνται» 3.000 αμερικανοκινούμενοι παραστρατιωτικοί Ιρανοί, που έχουν στόχο την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος. Άλλη μια φωτιά στη γειτονιά μας.

► Ο Κούρτι δήλωσε ότι σε δύο μήνες οι 50.000 Σέρβοι του Κοσόβου θα αντικαταστήσουν τις σερβικές πινακίδες των αυτοκινήτων τους με κοσοβάρικες. Υπερασπίζεται τη μονομερή ανεξαρτησία του Κοσόβου, και καταπατά διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της σερβικής μειονότητας. Αλαζονεία με αμερικανικές πλάτες.

► «Χάλασε» η τουρμπίνα στον North Stream. Αν «χαλάσει» και στον South Stream, θα τρέχουμε – χωρίς εισαγωγικά.

► «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Gazprom», ανακοίνωσε ο Βούλγαρος υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας Χρίστοφ. Είναι που θα της έκοβαν και την καλημέρα.

► Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μετέβη στην… επαναρωσισμένη Βουλγαρία. Ο Βούλγαρος συνάδελφός του υποσχέθηκε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και συνεργασίες μεταφοράς φυσικού αερίου. Όχι άλλες κυρώσεις ωρέ!

► Η Βουλγαρία θα αυξήσει την τιμή της βίζας για τους Ρώσους τουρίστες από 35 ευρώ σε 80 ευρώ, όπως είναι και για τους άλλους τουρίστες. Είπαμε, όχι άλλες… δυσβάσταχτες κυρώσεις.

► Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα του Κοσόβου για τον ομαδικό βιασμό 11χρονης. Κάτι καλό έγινε ενάντια στη φρικαλεότητα…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!