Του Γιώργου Κυριακού

► Βούλγαροι έσπασαν τα γραφεία Συλλόγου Μακεδόνων στο Μπλαγκόεβγκραντ. Ο «διάλογος» δεν έχει τέλος!

► Ένταση στα σύνορα Βουλγαρίας-Σκοπίων, με καθηλωμένους εκατοντάδες Βούλγαρους που πήγαιναν στα Σκόπια για την επέτειο γέννησης του Γκότσε Ντέλτσεφ. Μόνο 3 αυτοκίνητα πέρασαν σε μία ώρα, είπε αυτόπτης μάρτυρας. Η συνοριακή αστυνομία μιλά για πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου. No comments.

► Είμαστε η δεύτερη χώρα που αναγνώρισε το Κόσοβο, είπε ο Ερντογάν στη συνομιλία του με τον Κούρτι. Δεν ξέχασε να προσθέσει ότι οι Γκιουλενιστές πρέπει να εκδίδονται στην Τουρκία ως τρομοκράτες…

► Ο Κούρτι ξέχασε να του θυμίσει ότι η ΜΙΤ είχε απαγάγει 6 Γκιουλενιστές από το Κόσοβο το 2018, χωρίς να δώσει αναφορά στο κράτος του Κοσόβου. Τόση αναγνώριση.

► Περίπου 40 παιδιά μεταναστών έχουν χαθεί στην Αλβανία τους τελευταίους 6 μήνες, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Κινδυνεύουν να πέσουν θύματα δικτύων εμπορίας οργάνων ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης…

► Για σήμερα έχει ανακοινωθεί το συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης στα Τίρανα με αφορμή το σκάνδαλο McGonigal (όνομα πράκτορα του FBI που ακούγεται ότι τα πήρε από τον Ράμα για να «υποβοηθήσει» στην ανακήρυξη του Μπερίσα σε persona non grata από τις ΗΠΑ).

► Ρωτήσαμε τον Φατός Λιουμπόνια σχετικά με το ενδεχόμενο πολιτικής κρίσης με αφορμή τις αποκαλύψεις. Απάντηση: «Πρόκειται για ένα σοβαρό γεγονός που λέει πολλά για το επίπεδο της διαφθοράς/εκφυλισμού του συστήματος στην Αλβανία. Οι Αλβανοί όμως το βιώνουν απλώς ως έξαρση της ασθένειας, με την οποία έχουν μάθει να ζουν»…

► Μετά την Κίνα και την Ινδία, η Βουλγαρία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου. Οι παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 30% στα μέσα του 2022 και παρέμειναν σταθερές. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

► «Το Κρεμλίνο κατανοεί ότι η ηγεσία της Σερβίας δέχεται άνευ προηγουμένου πίεση από τη Δύση… Ελπίζουμε ότι οι διμερείς μας σχέσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους ανάπτυξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Πεσκόφ. Ασχολίαστο.

► «Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Δημοκρατίας της Σερβίας αναπτύσσεται σε ανώτατα επίπεδα», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι κατόπιν συνάντηση στρατιωτικών επιτελικών Σερβίας και ΗΠΑ. Επίσης ασχολίαστο.

► Η προσθήκη της Σερβίας στις αγορές από τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) φέρνει πιο κοντά τη Σερβία στο αέριο της σωστής πλευράς, λένε. Πόσο θα πουλιέται στους Σέρβους, δεν λένε.

► 42.000 νέοι Αλβανοί ρίχνουν κάθε χρόνο μαύρη πέτρα πίσω τους και μεταναστεύουν οριστικά σε τρίτες χώρες. «Αχ, πού μας πέταξε ο Θεός!» γράφει το πλακάτ:

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!