Όταν πριν το 2015 σειόταν η Ελλάδα από το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» κανείς δε φανταζόταν ότι οι δημιουργοί του θα εννοούσαν πως τα σπίτια αντί να καταλήξουν στις τράπεζες έπρεπε να καταλήξουν στο κράτος! Δηλαδή να δημευτούν. Την επάρατο περίοδο ΠΑΣΟΚ- ΝΔ δημεύτηκαν περίπου 75.000 ακίνητα με την αποποίηση κληρονομιάς που έκαναν οι ιδιοκτήτες τους. Τη διετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πάνω από 110.000! Και διαρκώς αυξάνονται.

Όποιος μάλιστα νομίζει ότι οι δημεύσεις είναι… ταξικές και ότι οι πλούσιοι ξεφορτώνονται τις περιουσίες τους δεν έχει παρά να κοιτάξει τον κατάλογο με τις περιοχές όπου οι πολίτες εγκαταλείπουν τα ακίνητά τους! Τα στοιχεία είναι αναρτημένα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα αυτό το υπουργείο. Αυτά, για όποιον δεν έχει την κοινή λογική να σκεφτεί ή τη στοιχειώδη παιδεία να ξέρει, ότι σε περιόδους κρίσης οι αδύναμοι πουλάνε φτηνά και οι πλούσιοι αγοράζουν φτηνά!

Και για να καταλάβει ο αναγνώστης για πόσα ακίνητα μιλάμε και να αποκτήσει μια εικόνα από τις περιοχές, το 2016 έκαναν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς 54.422 πολίτες ενώ το 2013 29.199! Αυτή είναι η πολιτική ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων της πρώτης φοράς αριστεράς. Η αρπαγή των σπιτιών των λαϊκών στρωμάτων! (απόσπασμα από fb)

 

Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!