Κινητοποιήσειςστο Δήμο Βύρωνα

Τρίωρες στάσεις εργασίας 7-10 το πρωί από τη Δευτέρα (31/1) ως την Πέμπτη (3/2) ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους. Οι κινητοποιήσεις, που γίνονται «παράλληλα με τη συμμετοχή μας στους γενικότερους αγώνες κατά της ολομέτωπης επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ε.Ε., κατά των εργαζομένων», όπως αναφέρει η απόφασή τους, θέτουν ως αιτήματα:
• Ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στο Δήμο. Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μη διαλυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, λόγω μεγάλου αριθμού αποχωρήσεων, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
• Κατάργηση της Δημοτικής Επιχείρησης Α.Ε. και μεταφορά του προσωπικού και των δραστηριοτήτων της στο Δήμο, εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης.
• Να μη δημιουργηθεί ανώνυμη εταιρία για τον πολιτισμό.
• Άμεση καταβολή των δεδικασμένων οφειλών του Δήμου προς τους εργαζόμενους (σχολικούς φύλακες, Πνευματικό Κέντρο, Αθλητικό Οργανισμό).
Την ερχόμενη Παρασκευή οργανώνεται σύσκεψη σωματείων της περιοχής για την από κοινού αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων.

Μια επιτυχία της Αριστεράς στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
Με μειωμένη συμμετοχή, που αξίζει να μελετηθεί, αλλά με αυξημένη τη δύναμη της συνδικαλιστικής Αριστεράς στο νέο Δ.Σ. ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Η Ανανεωτική Κίνηση αύξησε το ποσοστό της, λαμβάνοντας 12,6% (είχε 9,1%) αλλά και οριακά τις ψήφους της, παρά τη μεγάλη μείωση συμμετοχής στις εκλογές.
«Τα προβλήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών παραμένουν και μετά τις εκλογές», αναφέρει η Ανανεωτική Κίνηση σε ανακοίνωσή της, όπου δηλώνει ότι «θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την αλλαγή του κλίματος στο ΣΙΕΛ και στην ΟΙΕΛΕ σε μια αγωνιστική κατεύθυνση επίλυσης αυτών των καυτών προβλημάτων, με τη συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών, με την αναζωογόνηση του πρωτοβάθμιου σωματείου μας, με την επανασύνδεσή του με το πανεκπαιδευτικό κίνημα της πατρίδας μας, με την απεμπλοκή του από τον εναγκαλισμό της αναξιόπιστης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ».

Τα λεφτά του ΟΑΕΔ χάρισμα σε μεγαλοεταιρίες
460.000 ευρώ ωφελείται από την ένταξή της στο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών η εταιρία ΙΜΠΕΡΙΟ, όπως ανακοινώνει με… καμάρι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρία διαμεταφορών και υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα, η οποία, όπως ανακοινώνει, θα διατηρήσει τους 255 εργαζόμενούς της σε όλη τη διάρκεια του 18μηνου της επιδότησης. Το προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ επικαλείται τη «διεθνή οικονομική κρίση», λίγες γραμμές πιο κάτω στο δελτίο Tύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι με νέες συνεργασίες, που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός του 2011, θα κάνει και περαιτέρω προσλήψεις. Τα χρήματα, λοιπόν, που συγκεντρώνονται από τις εισφορές των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ δίνονται σε μεγαλοεταιρίες, για να επεκτείνουν εκ του ασφαλούς τις δραστηριότητές τους και να κάνουν τη… χάρη στους εργαζόμενούς τους να μην αλλάξουν το εργασιακό καθεστώς και να μην τους απολύσουν.
Ιδού τα αποτελέσματα της πολιτικής του υπουργείου της κ. Κατσέλη, του κ. Κουτρουμάνη και της κ. Νταλάρα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!