Οι πρώτες συλλήψεις, μετά από 3 περίπου μήνες και 11 τουλάχιστον κρούσματα ανενόχλητης δράσης φασιστικών ομάδων στα Χανιά, έγιναν από διαμαρτυρόμενους πολίτες και όχι από την αστυνομία, όπως θα περίμενε κανείς.

Την Τρίτη 9/3 το βράδυ, ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδιζαν την απεργία, εμφανίστηκαν προκλητικά μέλη της Ο.Ε.Χ. (Οργάνωση Εθνικιστών Χανίων) να μοιράζουν ρατσιστικό φυλλάδιο. Η έντονη οργή του κόσμου, που έσπευσε στην πλατεία της αγοράς, όταν είδε τους φασίστες να απειλούν με μαχαίρια και σιδηρογροθιές, τους ανάγκασε να κρυφτούν σε παρακείμενο μπαρ. Ο κόσμος, που συνέχισε να συγκεντρώνεται εκεί, τους εμπόδισε να διαφύγουν και απαιτούσε από την αστυνομία, που έφτασε με καθυστέρηση, να τους συλλάβει.

Μετά από αρκετές ώρες, ενδεικτικό της απροθυμίας της αστυνομίας, έγιναν 8 συλλήψεις ατόμων, που αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, ανάμεσα στα οποία φέρεται να είναι ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΛΑΟΣ Χανίων και ένας μόνιμoς υπαξιωματικός του Ναυτικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φασίστες είχαν το θράσος να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ενός πολίτη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι συλλήψεις αυτές αποτελούν μια πρώτη απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία, που προσπαθούν να σπείρουν στα Χανιά οι φασιστικές ομάδες. Η μαζική κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών ήταν αυτή που ανάγκασε την αστυνομία, που τους τελευταίους μήνες παρακολουθούσε τις ρατσιστικές επιθέσεις χωρίς να παρεμβαίνει, να προχωρήσει σε συλλήψεις.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!