Την άμεση εκκένωση της Λευκίμμης από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ ζήτησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, τονίζοντας ότι «τάσσεται στο πλευρό των εξεγερμένων πολιτών» αναφορικά με τα σχέδια του κράτους για ανέγερση ΧΥΤΑ στην περιοχή της Λευκίμμης. Σωματεία της Κέρκυρας αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό της γέφυρας στην περιοχή της Μεσογγής, επαναλαμβάνοντας το αίτημα τους για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας ζητά την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στην περιοχή για να προστατέψουν την ανέγερση ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουλίου στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα, την 23η ημέρα κινητοποιήσεων. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στις εγκαταστάσεις του χώρου όμως εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ένωση αναφέρει ότι «παρατηρούμε για πολύ μεγάλο διάστημα ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ηθική κατάσταση του τόπου μας κινείται στα δυο άκρα του εκκρεμούς: Τεμπλόνι – Λευκίμμη. Τασσόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων κατοίκων, γιατί τα δίκαιά τους είναι αυτονόητα. Οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση προφανώς από την αναποτελεσματικότητα, όλων όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης των προβλημάτων και εν προκειμένω των απορριμμάτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας σε πνεύμα αλληλεγγύης κοινωνικών φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων που είναι δομικά συστατικά της κοινωνίας μας και ουσιώδης παράγοντας για κίνηση και δράση με στόχο την κανονικότητα των πολιτών δηλώνει:

Παρατηρούμε για πολύ μεγάλο διάστημα ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ηθική κατάσταση του τόπου μας κινείται στα δυο άκρα του εκκρεμούς: Τεμπλόνι – Λευκίμμη. Τασσόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων κατοίκων, γιατί τα δίκαιά τους είναι αυτονόητα. Οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση προφανώς από την αναποτελεσματικότητα, όλων όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης των προβλημάτων και εν προκειμένω των απορριμμάτων.

Λέμε ξεκάθαρα: Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη. Έξω τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα.

Το φαινόμενο να προσφεύγουν πολίτες ή συλλογικότητες στην Εισαγγελέα για να δικαιωθούν για όσα θεωρούν ότι παραβιάζουν Νόμους και κανόνες και εγκυμονούν ατομικούς ή συλλογικούς κινδύνους, σημαίνει ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί απέτυχαν.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι είναι όλοι οι πολιτικοί είναι φασίστες. Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο. Θεωρούμε ότι αυτές οι απόψεις εξυπηρετούν ακριβώς το αντίθετο των λαϊκών κινημάτων. Ενδεχομένως να φαίνεται ότι επιχειρησιακά πέτυχαν, με την συνδρομή των ΜΑΤ και τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Πολιτικά όμως έχουν συντριβεί.

Ο Λαός, όταν έρθει η ώρα, θα αποδώσει τις ευθύνες όπου αναλογούν.»

Αντιδράσεις φορέων

Την ίδια ώρα, σωματεία αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό της γέφυρας στη Μεσογγή το Σάββατο 21 Ιουλίου από τις 7.00 – 9.00 μμ. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, το συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων.

Αίτημα τους αποτελεί «η αποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από τη Λευκίμμη», ενώ στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και ότι θα ακολουθήσουν αποκλεισμοί στο αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Πηγή: www.thepressproject.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!