«Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε», έλεγε τον Φεβρουάριο στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης φοράς Αριστερά, ο Αλ. Τσίπρας. Δεν το ξαναείπε, επομένως μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι η ρήση αναφερόταν μόνο στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα κι όχι στη δεύτερη. Βέβαια, ακόμη και αυτό δεν το κατάφερε, αφού και η πρώτη και η δεύτερη συναγωνίζονται επάξια τις κυβερνήσεις ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου στο πεδίο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, των πράξεων υπουργικού συμβουλίου, των κατεπειγουσών διαδικασιών κ.λπ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτή τη φορά το πιστοποιεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα γνωμοδότησε στα μέσα Οκτωβρίου ότι βασικές διατάξεις του 3ου Μνημονίου (ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα συνταξιοδοτικά θέματα) είναι αντισυνταγματικές.

Σιγά τη γνωμοδότηση, θα πει κανείς. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη σε κανένα από τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, που να μην είναι αντισυνταγματική. Σωστό! Επομένως ο πρωθυπουργός δικαιούται τώρα να αναφωνήσει (ειλικρινώς αυτή τη φορά) «Είμαστε κάθε λέξη από το Μνημόνιο αυτής της χώρας. Σε αυτό ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε». Μήπως αυτό δεν λένε φωναχτά και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάθε φορά που ομνύουν στην τήρηση του προγράμματος;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!