Ανακοινώθηκαν και επίσημα την περασμένη Τετάρτη τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Ανταρσία σε Μνημόνιο, κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ», και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων. 

Επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης είναι ο Άγγελος Χάγιος, στέλεχος του ΝΑΡ, γνωστός από τον αντιδικτατορικό αγώνα, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων την περίοδο 1982-1990 και πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Οι οκτώ θέσεις των αντιπεριφερειαρχών καλύπτονται, κατά κύριο λόγο, από στελέχη των υπόλοιπων συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πιο συγκεκριμένα, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο Γ. Σηφακάκης, στο Βόρειο ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης, στο Νότιο ο γιατρός Σπ. Δρίτσας, στο Δυτικό ο Χρ. Μπίστης, στον Πειραιά ο Ν. Καββαδάς, στην Ανατολική Αττική ο δικηγόρος Δ. Σαραφιανός, στην Περιφέρεια Νήσων ο Γ. Φελέκης και στη Δυτική Αττική η Μαριότα Αλμυρούδη.
Ο Α. Χάγιος κάλεσε «τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και την αγροτιά, με την ψήφο τους, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, να στείλουν στις αγορές, στα χρηματιστήρια και στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, μήνυμα αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή: του Μνημονίου, του Καλλικράτη και της αντεργατικής επίθεσης. Της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή, όπως η Ν.Δ. και της τρόικας. Της Ε.Ε. που αποτελεί τον διεθνή μηχανισμό στήριξης των πολυεθνικών και των τραπεζιτών ενάντια στους λαούς, το ΔΝΤ στο έδαφος της Ευρώπης».
Απαντώντας σε ερώτηση «γιατί άλλο ένα ψηφοδέλτιο από την Αριστερά;», ο Α. Χάγιος άσκησε κριτική στις υπόλοιπες υποψηφιότητες. Για την υποψηφιότητα Ψαριανού με τη στήριξη της ΔΗΑΡΙ σημείωσε ότι είναι «μέσα-έξω στο Μνημόνιο με λογική κυβερνητικής διαχείρισης», ενώ για την υποψηφιότητα Μητρόπουλου υπογράμμισε ότι «θεωρεί τον εαυτό του μέρος του ΠΑΣΟΚ και έχει ως στόχο να διορθώσει την πολιτική του». Αναφερόμενος σε δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου θα καταγραφεί στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντικαπιταλιστικός αγώνας με λογική διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε. Σχετικά με την υποψηφιότητα του ΚΚΕ σημείωσε ότι αρνείται ένα αναγκαίο πρόγραμμα για κοινή δράση.
Τέλος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος και στέλεχος του ΣΕΚ, επεσήμανε ότι το ψηφοδέλτιο που θα ολοκληρωθεί σε ανοιχτή εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα στο Θέατρο Αλίκη, δεν θα απαρτίζεται από γκλαμουράτα ονόματα αλλά από αγωνιστές.

Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!