Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Παίξαμε πολύ καλά, είχαμε πολλές ευκαιρίες, βάλαμε τρία γκολ και δεχτήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Είμαστε το φαβορί για την πρόκριση, παίζουμε την καλύτερη μπάλα, αλλά ο αντίπαλος επειδή σκόραρε με γκολ offside στις καθυστερήσεις, δεν αναγνωρίζει το προβάδισμα μας. Το ίδιο κάνουν και οι εφημερίδες, που είναι ιδιοκτησίας του προέδρου της αντίπαλης ομάδας. Αντίθετα με το εξωτερικό, που όλοι μάς θεωρούν φαβορί και μιλάνε για την σπουδαία ομάδα που διαθέτουμε. Το γκολ αυτό του αντιπάλου και τα δημοσιεύματα των εγχώριων εφημερίδων, δεν άφησαν στους οπαδούς μας να γιορτάσουν μια σπουδαία νίκη, που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Πολλοί είναι αλήθεια πάγωσαν γιατί περίμεναν μεγαλύτερο σκορ. Άλλοι πάλι, γκρίνιαζαν για τους παίχτες που δεν πρέσαραν στο τέλος του αγώνα και ελάχιστοι, οι γνωστοί προπονητές της εξέδρας, μίλησαν για λάθη της τεχνικής ηγεσίας στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η ιστορία όμως έγραψε 3-1. Ήταν η πρώτη μας νίκη και στον επαναληπτικό, είμαστε το πρώτο φαβορί για την πρόκριση. Αρκετοί οπαδοί μας βέβαια που είναι μόνιμα πιστοί στην εξέδρα, πανηγύρισαν με την ψυχή τους και θα δώσουν το παρών και στον επαναληπτικό, με μεγαλύτερο πάθος για την ιστορική πρόκριση.

Αν ανήκετε στους απαισιόδοξους, στους γκρινιάρηδες, στους μίζερους αλλάξτε άθλημα ή ομάδα. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία των «οπαδών» που δέχονται καθημερινές σφαλιάρες στη δουλειά, στο σπίτι, στην παρέα και περιμένατε την Κυριακή να κερδίσει η ομάδα για να πάρετε εκδίκηση για τα προσωπικά σας αδιέξοδα χάσατε. Το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή είναι μια διαρκής μάχη. Προπονείσαι σκληρά, αγωνίζεσαι με πάθος, έχεις κόντρα τον διαιτητή αλλά δεν τα παρατάς. Στο τέλος του πρωταθλήματος που διαρκεί μια ζωή κάνεις ταμείο. Και βλέπεις αν πραγματικά έδωσες όλες σου τις δυνάμεις για τον σκοπό που είχες θέσει. Αν αγωνίστηκες τίμια κι αν άφησες πίσω σου παρακαταθήκη για τους νεότερους παίχτες.

Όχι, δεν είναι ανάλυση ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι το κλίμα της Κυριακής, 25 Μάη, που πετύχαμε μια σπουδαία, δίκαιη και ιστορική νίκη στις εκλογές Στην Αριστερά παίζουμε τίμια. Δεν κάνουμε καθυστερήσεις, δεν στήνουμε διαιτητές. Στην Αριστερά βρεθήκαμε γιατί γουστάρουμε το άθλημα. Και ήρθε ο καιρός να πάρουμε πρωτάθλημα. Σε πολλές περιόδους η Αριστερά έφτασε κοντά. Διέθετε καλή ομάδα. Όμως από δική της ανωριμότητα, έχασε πολλές φορές την ευκαιρία. Είναι καιρός όμως για νίκες. Οι περήφανες ήττες ανήκουν στο παρελθόν. Αρκεί όταν κερδίζουμε να μας το αναγνωρίζουμε και να μην μιζεριάζουμε.

Γιατί αριστερός, πρώτα από όλα και πάνω από όλα, είναι αυτός που αγαπά τη ζωή και ζει με αισιοδοξία την κάθε της μέρα. Αριστερός είναι αυτός που ερωτοτροπεί με την ουτοπία. Που θέλει το αδύνατο. Που παλεύει καθημερινά, να αλλάξει την μοίρα του. Που δέχεται κατραπακιές και δεν σκύβει το κεφάλι. Που πιστεύει πως θα αλλάξουν τα πράγματα σε τούτη τη ζωή.

Ακόμα κι αν συμφωνούσα με την πολιτική του ΚΚΕ δεν θα μπορούσα να ανήκω σε ένα κόμμα που τα στελέχη του εμφανίζονται πάντα αγέλαστα. Σκεφτικοί, μουτρωμένοι και αγέλαστοι, δίνουν την εικόνα ανθρώπων που έχουν πέσει όλες οι κατάρες του Θεού επάνω τους. Έχετε δει την φάτσα της Κανέλλη στην τηλεόραση; Τον οργισμένο τρόπο που μιλά; Νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο δείχνουν σοβαροί.

E, λοιπόν, εμείς δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας.

[email protected]

(για άμεση επικοινωνία, παρατηρήσεις και διάλογο)

www.facebook.com/pages/Όλα-είναι-δρόμος/

(γιατί υπάρχει κι αυτός ο τρόπος)

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!