Με επίσχεση εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στην Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – Καμεράτα, οι οποίοι διανύουν 4,5 μήνες απλήρωτοι. Οι μουσικοί της Καμεράτα οι οποίοι επιλέχθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού για να ανοίξουν τις επίσημες εκδηλώσεις για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. έπαιξαν στις Βρυξέλλες απλήρωτοι και μάλιστα καλύπτοντας τα εκτός έδρας έξοδά τους από την τσέπη τους.
Όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους έχουν ήδη υποστεί δύο μειώσεις στις αποδοχές τους, το 2009 και το 2011, σε ποσοστό έως 20%, ενώ τους οφείλονται εκτός έδρας από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς και η καταβολή συγγενικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την εμπορική χρήση συναυλιών τους.
«Σε όλο αυτό το διάστημα των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών -από τον Δεκέμβριο του 2012- και της ανέχειας για κάποιους από εμάς, δεν σταματήσαμε να εργαζόμαστε ούτε για μία ημέρα, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημά μας το καλό της Ορχήστρας», τονίζουν. Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη από το καλοκαίρι του 2013, μετά τη διοικητική κρίση που έχει προκύψει.
Αυτό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει είναι η πρόταση της νέας Διοίκησης για «σχέδιο εξυγίανσης» που περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών μέχρι και 27,5%. Οι εργαζόμενοι θεωρούν το σχέδιο πρόχειρο και ατελές και δεν πείθονται, προχωρώντας στην επίσχεση εργασίας ως το μοναδικό τρόπο για να προστατέψουν την επιβίωσή τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!