Θερμό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέχεια της παρουσίασης της Ιδρυτικής της Διακήρυξης που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο, η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις Πολιτικές Θέσεις της Τάσης και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Προ της παρουσίασης των θέσεων διαβάστηκε από τον Νίκο Σαμανίδη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, χαιρετισμός-μήνυμα του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με αναφορά στη σημασία της συγκρότησης της Σοσιαλιστικής Τάσης, σύμφωνα με το καταστατικό του ενιαίου πλέον κόμματος, προκειμένου να συμβάλει στο σχηματισμό ενός ευρύτατου κοινωνικού ρεύματος που θα κινητοποιήσει κάτω από το πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. «Εύχομαι δύναμη και δημιουργικότητα στην παρουσία σας και στον κοινό μας αγώνα. Η παρουσία τάσεων και ιδεολογικών ρευμάτων είναι πλούτος και δύναμη για το κόμμα μας, εφόσον η συνάντηση των ρευμάτων αυτών γίνεται με όρους αρχών, σύνθεσης και ειλικρινούς συντροφικότητας.
Είμαι απόλυτα πεισμένος, όπως και το σύνολο των μελών του κόμματος, ότι η διαδρομή σας θα δικαιώσει την πεποίθηση αυτή», κατέληγε ο Αλ.Τσίπρας στο μήνυμά του.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, που προλόγισε εισαγωγικά την εκδήλωση και παρουσίασε το θέμα της ανασύνταξης της πολιτείας.
Το λόγο για να παρουσιάσουν συνοπτικά τις Θέσεις ανά κατηγορία θεμάτων έλαβαν κατόπιν τα μέλη της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης.
Ο Αντώνης Κοτσακάς ανέπτυξε τα θέματα του πατριωτισμού και της πολιτικής συμμαχιών, ο Δημήτρης Μητρόπουλος αυτά της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Σταύρος Τασιόπουλος μίλησε για το θεσμό της δικαιοσύνης και για τη νεολαία, η Ράνια Σταυροπούλου αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, ο Χρήστος Κλαδευτήρας στην εξωτερική πολιτική και τον Ελληνισμό της διασποράς, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην Ευρώπη και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, ο Δημήτρης Τσουκαλάς μίλησε για το τραπεζικό σύστημα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και για το φαινόμενο της ναζιστικής ακροδεξιάς ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Εν συνεχεία ακολούθησαν παρεμβάσεις και υποβολή ερωτήσεων από δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκομένους.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, καθώς επίσης στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Κινήματος (ΠΑΚ) Βορείου Ελλάδος.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!