Για κάποιους που είχαν περάσει από την Αριστερά η απόσταση μέχρι την αυλή της Δεξιάς ή του Μελισσανίδη δεν ήταν και πολύ μεγάλη και, κυρίως, δεν είχε ηθικά και άλλα τέτοια περιττά εμπόδια. Γι’ αυτό δεν ξαφνιάζει η τάχα μου αγανάκτηση του νέου δήμαρχου της Νέας Φιλαδέλφειας για τα νεαρά κορίτσια που μπήκαν στη μαθητική παρέλαση και έκαναν αισθητή την αντιμιλιταριστική τους άποψη υποδυόμενες τους ευρηματικούς Μόντι Πάιθον. Θα τις «ταυτοποιήσει» είπε ο δήμαρχος και θα τις τιμωρήσει γιατί προσέβαλαν τη δημοτική αρχή που στεκόταν καμαρωτή στην εξέδρα των επισήμων! Αλλά δεν ξαφνιάζει το βούρλισμα του Βούρου γιατί ο ίδιος έχει δείξει το ποιόν του, και όχι το καλλιτεχνικόν του το οποίο ουδείς κατατάσσει στις αξιομνημόνευτες περιπτώσεις. Είναι αυτός που όντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει δημοσίως να γίνεται η ζωή δύσκολη στους «λαθρομετανάστες», οι οποίοι πρέπει να φυλακίζονται σε στρατόπεδα, να μην τους δίνεται άδεια εργασίας και να επαναπροωθούνται τάχιστα, για να φοβούνται οι μελλοντικοί «λαθρομετανάστες». Τέτοιο Φρούτο είναι ο Βούρος.

Γι’ αυτό δικαιολογημένες είναι οι πάμπολλες αντιδράσεις για το υστερικό του σκετσάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη που του έγραψε «Μιας και αποκαλείς “γελοία υποκείμενα” τις κοπέλες που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα στη μπουρδελοκοινωνία που εσύ και το σινάφι σου κατάντησαν, άκουσέ τα κι από μας τους γελοίους. Δεν υπήρξες ποτέ καλλιτέχνης∙ ήσουν, είσαι και θα είσαι ένας φοβισμένος άνθρωπος που υπηρετεί την εξουσία και μόλις βλέπει “επισήμους” θα σκύβει πάντα το κεφάλι και θα βαράει προσοχές. Τους νεκρούς μας τους τιμάμε με αγώνες όχι με πανηγύρια. Κλίνατε επί δεξιά και δρόμο!». Ή του δημοσιογράφου Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου στο «Βήμα»: «Πάλι καλά που δεν δήλωσε ότι τα ψάχνει για να τα κουρέψει με την ψιλή. Αυτός που έχει υπάρξει δάσκαλος σε δραματική σχολή και δίδασκε αγόρια και κορίτσια σαν κι αυτά που τώρα βρίζει με τρόπο χυδαίο. Έχοντας ξεχάσει και την τέχνη και το ήθος και την κοινή λογική που λέει ότι είναι στοιχείο προόδου οι νέοι να «βγάζουν γλώσσα», να αμφισβητούν, να πειραματίζονται… Τώρα ο Γιάννης Βούρος είναι δήμαρχος… Όμως, το να διοικείς ένα δήμο και να πρέπει να δώσεις το παράδειγμα, δεν είναι σαν να παίζεις σε βιντεοταινία β΄ διαλογής, σαν κι αυτές που γύριζε κάποτε ο Βούρος».

Κι αμέσως βγήκε ο Μπογδάνος ζητώντας από τους όμοιους του στο facebook να του καρφώσουν τις κοπέλες αν τις γνωρίζουν για να στείλει την αστυνομία να τις συλλάβει για το φοβερό τους έγκλημα στην οδό Δεκελείας! Αλλά προσέτρεξε κι ο αμέμπτου πολιτικής ηθικής και δημοκρατικής κουλτούρας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με μία κατάπτυστη δήλωση για τις νεαρές κοπέλες περί ανικανότητας των «αναπήρων» να σκέφτονται σωστά που δίκαια ανάγκασε τον νεοδημοκράτη ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο να τον στηλιτεύσει. Δυστυχώς, πολλά τα ερπετοειδή στην πολιτική μας ζωή…

Λουκία Τσιαμούλη

Σχόλια

Λεφτά υπάρχουνε, αλλά για ποιους

Ακόμα και οι μεγαλοεκδότες που στηρίζουν την κυβέρνηση, εξεπλάγησαν με το ρουσφέτι να δοθεί οικονομική ενίσχυση όχι μόνο στις εκδοτικές επιχειρήσεις που λόγω χρεών δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, αλλά και σε εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους! Η ρύθμιση από την προηγούμενη κυβέρνηση έθετε τουλάχιστον ως προϋπόθεση με την κρατική χορηγία να πληρώνονται πρώτα οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση, όμως, που βασικά θέλει να προσεταιριστεί και τους οφειλέτες εκδότες προκειμένου να προωθείται η πολιτική της ατζέντα, με τροπολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, αφήνει τους εργαζόμενους έξω από τα λεφτά που χαρίζει στους εκδότες ο Μητσοτάκης. Τόσο φιλεργατικά!

Μπ. Ροϊλός

Ενοίκια φωτιά

Θορυβήθηκαν οι δεξιοί στην Ελλάδα που στο Βερολίνο η τοπική κυβέρνηση, με το σκεπτικό ότι τα υψηλά μισθώματα είναι τοκογλυφικά, αποφάσισε να επιβάλλει όριο στις τιμές των ενοικίων που έχουν εκτοξευτεί σε απλησίαστα για κανονικούς πολίτες ύψη από τις εταιρίες real estate and development που εκδιώκουν από την πόλη τους κατοίκους της ή κάνουν τη ζωή τους εντελώς ανυπόφορη. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ρύθμιση δεν είναι και τόσο επώδυνη για τους ιδιοκτήτες με ευρωπαϊκά στάνταρντ, αφού η «οροφή» στα ενοίκια καθορίζεται στα 9,8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή, για ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. το ανώτατο μίσθωμα θα είναι 588 ευρώ και για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. θα είναι 980 ευρώ! Όμως, οι ανθρωποφάγοι της «ελευθερίας της αγοράς» είναι αχόρταγοι!

Σπύρος Γιδάκος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!