Άμεση ήταν η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στη χθεσινή απόφαση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ να αναβάλει τη συζήτηση για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων στον ΟΛΠ. Όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης:

 

«Ένα μήνα πριν (15/05/2015), αντιπροσωπεία μελών της Κεντρικής Επιτροπής, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά και του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το ΤΑΙΠΕΔ για να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας δεσμεύτηκε ρητά στην αντιπροσωπεία μας ότι την επόμενη εργάσιμη μέρα (Δευτέρα 18/05/15) θα έδινε εντολή στη διοίκηση του ΟΛΠ να προχωρήσει στην υπογραφή ανανέωσης της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων, γιατί έληγε και το στάδιο της μετενέργειας.

Εξέφρασε μάλιστα την απορία και άσκησε κριτική, γιατί οι εργαζόμενοι δεν είχαν μέχρι τότε γνωστοποιήσει και υπερασπισθεί σθεναρά το σχετικό αίτημά τους! Έτσι μείναμε άναυδοι χθες 11/06/2015, με το περίφημο “εντέλλεσθε” του κ. Πιτσιόρλα για αναβολή της συζήτησης, απαγορεύοντας ουσιαστικά την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης! Στο όνομα άραγε ποιου, αντιπροτείνει 4μηνη σύμβαση έτσι ώστε να υποδεχθεί ελεύθερη “βαρών” η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία στη γαλέρα της, τη νέα εργατική της δύναμη, προσλαμβάνοντας όσους και με όποια δικαιώματα εκείνη επιθυμεί;

Εμείς, παραμένοντας υπέρ της ανατροπής του συνολικού σχεδιασμού του ΤΑΙΠΕΔ για το Λιμάνι του Πειραιά, ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην παγιδευτεί σε βιαστικές, λανθασμένες και αδιέξοδες αποφάσεις.

Καλούμε τον κ. Πιτσιόρλα, έστω και την τελευταία στιγμή, να μη βρεθεί απέναντι τουλάχιστον σε αυτό για το οποίο ο ίδιος δεσμεύτηκε πριν από λίγες μέρες, δηλαδή την άμεση υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. Θα πρέπει να αναλογιστεί επίσης ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της κυβέρνησης να ξηλώσει το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο της εξαθλίωσης των εργαζομένων, που αποτελεί κορυφαία και ανυποχώρητη κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις, γι’ αυτό και πολύ άμεσα θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο για τις ΣΣΕ.

Επίσης όσον αφορά τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Πιτσιόρλα, θα θέλαμε να γνωρίζει τα εξής:

–       Όχι μακριά από το λιμάνι (την επίσημη αλλά και φυσική έδρα του ΟΛΠ), όχι στο Σύνταγμα, αλλά ακόμη και στην Κίνα ή τη Δανία να πάει τη γενική συνέλευση των μετόχων, η φωνή των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας του πειραϊκού λαού, που δεν επιθυμεί νέους ανέργους, νέες γαλέρες, νέες ειδικές οικονομικές ζώνες, άλλη αποξένωση και ταλαιπωρία των νησιωτών συμπολιτών μας, άλλον ανορθολογικό αποκλεισμό των κατοίκων του Πειραιά από το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά αγωνίζεται χρόνια για Δημόσιο Λιμάνι, για τις ανάγκες του λαού και της χώρας μας, θα ακουστεί πολύ δυνατά».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!