Του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου.
Οι επαίσχυντες αποφάσεις κυβέρνησης – ΔΝΤ και ΕΚΤ για καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου και τη διάλυση δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων, έφερε τους τελευταίους σε θέση μάχης.

Η ανάγκη αντίστασης, από πλευράς Ομοσπονδιών και σωματείων, είναι πλέον επιτακτική για το μέλλον ολάκερου του λαού, μια και είναι πασιφανές πως το εργατικό κίνημα και τα πλήθη του εργαζόμενου λαού είναι εκείνα τα οποία μπορούν να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τόσο απέναντι στα τροϊκανά, αδηφάγα χρηματοπιστωτικά παγκόσμια αρπακτικά, όσο και στην εγχώρια, παραδομένη άνευ όρων, «Χατζιαβάτικη» κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου. Η αναγκαιότητα ενός κοινού αγωνιστικού εργατικού μετώπου μοιάζει να παίρνει σάρκα και οστά.
Μάλιστα, με μπροστάρη την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 25/5 συλλαλητήριο, το οποίο βρήκε αλληλέγγυα να παραβρίσκονται εκεί, πάνω από 30 σωματεία και ομοσπονδίες τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα περισσότερα Εργατικά Κέντρα της χώρας, από τη μία άκρη της έως την άλλη, αλλά και βουλευτές όπως ο Π. Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Απ. Νάνος από το ΚΚΕ, πολιτικά κόμματα και κινήσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, η Δημοκρατική Αναγέννηση με τον Στ. Παπαθεμελή, το «Ένα καράβι για τη Γάζα» και πλήθος ακόμη.
Ένα συλλαλητήριο που κατάφερε να συνενώσει τους πάντες και το οποίο, μάλιστα, δεν ήταν υπό τη «σκέπη» καμiας ΓΣΕΕ, αλλά απλά μιας Ομοσπονδίας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία εργαζομένων στην Ελλάδα και με δεδομένη την αναλόγως μεγάλη δυναμικότητά της έπραξε αυτό που έπρεπε, με την ελπίδα να γίνει η «λόγχη» του εργατικού αγώνα, συσπειρώνοντας τους πάντες σε κοινό μέτωπο. Επιχειρεί (και όπως όλα δείχνουν με επιτυχία) να δημιουργήσει με το δικό της αλύγιστο κοντάρι τη λοξή φάλαγγα που με τη δική της λόγχη θα πέσει στη μάχη των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων, της λαϊκής και εργατικής αντεπίθεσης και που θα συνεχίσει καθημερινά και έως τη δικαίωση να αγωνίζεται, με συνεχείς, καθημερινές κινητοποιήσεις.
Μια ΓΕΝΟΠ που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στο λαό, με τους περισσότερους νεκρούς εργαζόμενούς της εν ώρα εργασίας, που υπερασπίζεται την ανάγκη για φτηνό ρεύμα στο λαό μέσα από μια 100% δημόσια και κάθετη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, που χρόνια υπερασπίζεται τους ανέργους όταν ζητάει να μη δίνεται ούτε μια ώρα υπερωρία αλλά αντιθέτως για την κάλυψη των αναγκών να γίνουν νέες προσλήψεις, μια ΓΕΝΟΠ που κρούει τον κώδωνα των χιλιάδων και όλο και αυξανόμενων απλήρωτων λογαριασμών, τόσο οικιακών όσο και μικρών επιχειρήσεων που αδυνατούν.
Μιας ΓΕΝΟΠ που αντιστέκεται στις ολοένα συχνότερες, άδικες και ληστρικές αυξήσεις των τιμολογίων, στην πλάτη του δύσμοιρου αυτού λαού.
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να αποτινάξουμε τη σκόνη της ηττοπάθειας και της μελαγχολίας που επίτηδες μας γέμισαν την ψυχή και τα πέτα οι κυβερνητικοί και τροϊκανοί, προσπαθώντας να καθηλώσουν κάθε μας αντίδραση και με υψωμένη από κοινού τη γροθιά μας να αποτινάξουμε μια και καλή και εκείνους από τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας και από τη χώρα.

*Ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος είναι μέλος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ και μέλος της Πολιτικής Κίνησης ΔΕΗ/ΣΥΝ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!