Τις ημέρες των ισραηλινών εκλογών συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή οι πρακτικές της έξωσης των Παλαιστίνιων από τη γη τους, όπως και η αντίσταση.

Την Τετάρτη ένοπλοι έποικοι κατέλαβαν σπίτι παλαιστινιακής οικογένειας στο Σιλουάν στη Νότια Χεβρώνα, συνελήφθησαν αγρότες που φύτευαν κηπευτικά, ενώ στην Κοιλάδα του Ιορδάνη κατεδαφίστηκαν σπίτια που είχαν μάλιστα απόφαση δικαστηρίου ότι είναι νόμιμα.

Λίγες μέρες πριν, η αστυνομία της κατοχής κατεδάφισε την κατασκήνωση διαμαρτυρίας με το όνομα «Πύλη προς τα Ιεροσόλυμα». Η διαμαρτυρία εναντιώνεται στην κατάληψη από το Ισραήλ της περιοχής ανάμεσα στα Ιεροσόλυμα και τον εποικισμό Μάλε Αντουμίν. Η περιοχή αυτή, η ονομαζόμενη ΕΙ, είναι κομβικής σημασίας ως περίμετρος των Ιεροσολύμων. Μέχρι σήμερα λόγω κυρίως της διεθνούς πίεσης αλλά και των οικονομικών προβλημάτων έχουν σταματήσει τα σχέδια που θα εδραιώσουν τον έλεγχο της περιοχής, την αποκοπή της Ιερουσαλήμ από τη Δυτική Όχθη, αλλά και τον διαμελισμό της ήδη κατακερματισμένης Δυτικής Όχθης στα δύο.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής, άνθρωποι από την κοινότητα των Βεδουίνων αλλά και κάτοικοι της περιοχής Άμπου Ντις. Το Άμπου Ντις είναι ένα προάστιο των Ιεροσολύμων που σήμερα έχει αποκοπεί από το Τείχος.

Μάλιστα στα σχέδια της κατοχής είναι να καταλάβει την περιοχή και να μεταφέρει εκεί Βεδουίνους που θα εκδιώξει από τη Νέγκεβ.

Ο δήμαρχος του Άμπου Ντις λέει ότι είχαν ξεκινήσει την κατασκήνωση από τις αρχές Φλεβάρη γνωρίζοντας τα σχέδια της κατάληψης της περιοχής. «Συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται μέσα στο Ισραήλ» προσθέτει.

Ενώ οι αστυνομία περικύκλωνε την κατασκήνωση οι διαδηλωτές την ενίσχυαν στήνοντας περισσότερες κατασκευές. Μιλούσαν για την αναγκαία ενότητα μπροστά στη διαρκή κλοπή γης. Πόσο μάλλον όταν η κλοπή συνδυάζεται με προσπάθειες να στραφεί η μια παλαιστινιακή κοινότητα εναντίον της άλλης.

Η αστυνομία διέλυσε την κατασκήνωση με χτυπήματα και δακρυγόνα αλλά οι κάτοικοι λένε ότι θα επιστρέψουν. «Όσες φορές χρειαστεί…»

 

(Πηγή: electronic intifada)

Σύλλογος Ιντιφάντα

intifadagr.wordpress.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!