Θαρραλέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας Θεοδόσιου

 

Συνεχίζεται η δολοφονική πολιτική του σιωνιστικού κράτους, το οποίο αποσκοπεί είτε στην πλήρη υποταγή, είτε στην εξόντωση των Παλαιστινίων (στόχοι που είναι ανέφικτοι, παρά τη διαρκή σιωπηρή συνενοχή της «διεθνούς κοινότητας» και ιδίως των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων). Ταυτόχρονα, αποτυγχάνουν οι προσπάθειες της «Παλαιστινιακής Αρχής» του Αμπάς να σταματήσει τη μαχητική αντίσταση της παλαιστινιακής νεολαίας. Σε αυτό το φόντο πραγματοποίησε σημαντική παρέμβαση αυτήν την εβδομάδα ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος (κατά κόσμον Ατάλα Χάνα) – μια παρέμβαση που αποτελεί σάλπισμα αγώνα και την ίδια στιγμή ράπισμα στους απολογητές του Ισραήλ και της συνένοχης Δύσης, οι οποίοι επιχειρούν να σερβίρουν ξαναζεσταμένη τη σκουριασμένη θεωρία του «πολέμου των πολιτισμών».

«Οι Χριστιανοί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Παλαιστινιακού Λαού και του Αραβικού Έθνους, και δεν θα σταματήσουν ποτέ να παλεύουν για Ελευθερία και Ανεξαρτησία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στο Παλαιστινιακό Κέντρο Ενημέρωσης (PIC), υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της εθνικής ενότητας και της αδελφοσύνης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Και συνέχισε με το θάρρος και τη σαφήνεια ενός αυθεντικού εθνικού και πνευματικού ηγέτη: «Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της νόμιμης αντίστασης του αδιαίρετου Παλαιστινιακού Λαού. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είμαστε όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας κι ο σκοπός μας είναι κοινός. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα, όπως ακριβώς μοιραζόμαστε τα βάσανα και τους πόνους. Το μόνο που καταφέρνουν οι ρατσιστικές προκλήσεις και προσβολές των φανατικών Ισραηλινών ενάντια σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, όπως και οι προσπάθειες να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ μας, είναι να δυναμώσουν τη βαθιά αγάπη για την Πατρίδα μας».

Ο Θεοδόσιος πρωτοστατεί στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας της ανυποχώρητης στάσης του έχει συλληφθεί επανειλημμένα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατηγορούμενος για «μετάβαση σε εχθρικές χώρες» και «υποκίνηση ταραχών»…
Ο Θεοδόσιος πρωτοστατεί στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας της ανυποχώρητης στάσης του έχει συλληφθεί επανειλημμένα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατηγορούμενος για «μετάβαση σε εχθρικές χώρες» και «υποκίνηση ταραχών»…

 

Τέλος, ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας καταδίκασε τη βεβήλωση χριστιανικών κοιμητηρίων και μοναστηριών από «ισραηλινές συμμορίες βάρβαρων και ανήθικων ρατσιστών», όπως τις αποκάλεσε, και χαιρέτισε τη νέα Ιντιφάντα ενάντια στην κατοχή: «Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να ξεσηκωθούν για την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια και την Ανεξαρτησία τους. Όποιος μελετήσει λίγο την ιστορία των μετα-αποικιακών εθνών, θα δει ότι η Ελευθερία ποτέ δεν τους προσφέρθηκε στο πιάτο. Πάντα κερδήθηκε με θυσίες και αγώνες!».

Αυτές οι δηλώσεις του Θεοδόσιου έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας από όλα τα παλαιστινιακά ΜΜΕ και αποτελούν πηγή κουράγιου και ενότητας σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Παλαιστινιακό Λαό. Σαν τέτοια χαιρετίστηκαν από σύμπασα την Παλαιστινιακή Αντίσταση: τόσο από τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αριστεράς, μέσα από τις γραμμές της οποίας αγωνίζονται χιλιάδες Χριστιανοί Παλαιστίνιοι, όσο και από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ (που, παρά την ονομασία της, δεν έχει καμία σχέση με τους Τζιχαντιστές τύπου «Ισλαμικού Κράτους»).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!