Της Χριστίνας – Βαλεντίνας Θάνου

 

Παράσιτα, όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους και όχι σε μικρόβια, θεωρούνται όσοι λόγω ανάγκης ή πεποιθήσεως παρεκκλίνουν από τον συντεταγμένο τρόπο ζωής και τους κανόνες του. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν δίπλα μας, τους συναντάμε καθημερινά αποστρέφοντας συνήθως το βλέμμα λόγω ενοχής. Σ’ αυτόν τον «αθέατο» μικρό-κοσμο των παρασίτων μας εισάγει το ομώνυμο θεατρικό έργο της Βίβιεν Φράντσμαν, που παίζεται για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Νέου Κόσμου, σκηνοθετημένο από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.

«Το έργο είναι βγαλμένο από την ζωή. Η ζωή κι η πραγματικότητα είναι σκληρές αλλά κι αστείες. Ο κόσμος θα αναγνωρίσει πολλές πτυχές του εαυτού του και της ζωής του, θα ψυχαγωγηθεί με όλη την έννοια της λέξης ψυχαγωγία», αναφέρει η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη η οποία συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση με την Ιωάννα Κολιοπούλου.

Η υπόθεση: H Πινκ αγαπάει τη Ρόλλυ και η Ρόλλυ αγαπάει την Πινκ. Είναι αδελφές, μοιράζονται το ίδιο τραυματικό παρελθόν και το ίδιο ζοφερό παρόν: ναρκωτικά, φτώχεια, έλλειψη εκπαίδευσης, βία, κακοποίηση, φυλακή, κοινωνικό περιθώριο. Η μία θέλει να ξεφύγει, όμως η άλλη την έχει ανάγκη δίπλα της…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!