Γράφει ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης

Κορωνοϊός, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, μονόδρομος οικονομικής πολιτικής της γερμανοευρωπαϊκής Ένωσης και συμπόρευση Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Στον δρόμο που χάραξαν οι Βρυξέλλες. Έχουν καμιά σύνδεση όλα αυτά; Όσο κι αν φανεί παράξενο, έχουν! Πίσω στο σκοτάδι του παρασκηνίου, αυτός που κινεί τα νήματα είναι ο άκρατος καπιταλισμός των διεθνών τραπεζιτών. Όλα εντάσσονται σε μία πολιτική πλήρους καταστροφής και αποδυνάμωσης κάθε προσπάθειας αντίστασης στον χειρότερο φασισμό που γνώρισε ποτέ η υφήλιος. Αυτοί οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι έχουν κανονίσει για τα επόμενα χρόνια τον μονόδρομο που σχεδίασε το πακέτο των 50-60 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα βρίσκεται εκεί παγιδευμένη. Μητσοτάκης-Τσίπρας-Φώφη, συμφωνούν απόλυτα και ευθυγραμμισμένοι υπερψήφισαν στην ευρωπαϊκή βουλή το Ταμείο Ανάκαμψης. Και το «πολιτικό τρίο» ουσιαστικά ακολούθησε την ίδια γραμμή και για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ό,τι διατάσσουν οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ… Δέχονται την υποταγή και οι τρεις, προκειμένου να έχουν την εύνοια του ξένου παράγοντα και να βρίσκονται μέσα στη σκακιέρα της πολιτικής αυτού του παράγοντα, σαν «πιόνια». Θα ρωτήσει κανείς: «Καλά, και ο κορωνοϊός τι σχέση έχει;» Απλούστατα, είναι το μέσον πίεσης για τους λαούς και δικαιολογία για απαγόρευση ομαδικών αντιδράσεων, πάντα για το… «καλό μας». Και δεν είναι τυχαίο το ότι οι τηλεοπτικοί λοιμωξιολόγοι, που εφαρμόζουν τη γραμμή Μητσοτάκη-Τσίπρα, προαναγγέλλουν το νέο κύμα της «ινδικής μετάλλαξης» το οποίο όμως θα μας επισκεφθεί μετά τον Αύγουστο, όταν θα έχει λήξει η τουριστική περίοδος. Μέχρι τότε, μας επιτρέπουν να βγάλουμε σε ανοικτούς χώρους τις μάσκες, αλλά θα μας τις να ξαναφορέσουν το φθινόπωρο. Και η ιατρική τρομοκρατία έχει νέα δικαιολογία: Εάν δεν εμβολιαστείτε θα… πεθάνετε από το φθινόπωρο. Όπως έλεγε η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, «αναδύεται κάτι που μοιάζει με συνεκτικό Δόγμα του Σοκ. Πολύ πιο υψηλής τεχνολογίας από οτιδήποτε έχουμε δει να αναδύεται μέσα από προηγούμενες καταστροφές…».

Και η επιμονή των υποχρεωτικών εμβολιασμών; Να θυμίσουμε τι είχε πει η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου τον Ιανουάριο του 2021: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κρατήσει εμπιστευτικά τα συμβόλαια προπαραγγελίας εμβολίων όσο θα συνεχίζει διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες…» Η κυρία Κυριακίδου θέλησε να αντικρούσει τις επικρίσεις ότι προτιμήθηκαν γερμανικοί όμιλοι και είπε: «Δεσμευόμαστε από ρήτρες εμπιστευτικότητας ως προς τα συμβόλαια. Και η αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών θα υπονόμευε τις διαπραγματεύσεις μας.»

Μέσα απ’ αυτές τις δηλώσεις, μπορεί οποιοσδήποτε να προβληματιστεί για πολλά που αφορούν την «επιχείρηση-εμβολιασμός». Το άλλο σκέλος όμως του δράματος, η οικονομική πολιτική που μας επιβάλλουν υποχρεωτικά οι ξένοι, δεν μπορεί να την αλλάξει ούτε η Ν.Δ., ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι η στρόφιγγα του Ταμείου θα σφίξει και ως γνωστόν οι τράπεζές μας μόνο κατ’ όνομα είναι «ελληνικές». Η ξενοκρατία ρυθμίζει τους κανόνες. Απόλυτη δικτατορία του καπιταλισμού. Αλλά όλα αυτά τα είχε προφητέψει ο Λένιν από το 1917. Έλεγε: «Ο καπιταλισμός διακρίνεται από τα παλιά, προκεφαλαιοκρατικά συστήματα εθνικής Οικονομίας, κατά το ότι δημιούργησε στενότατη σύνδεση και αλληλεξάρτηση ανάμεσα στους διαφόρους κλάδους των. Ο σύγχρονος καπιταλισμός με την κυριαρχία των τραπεζών πάνω στην παραγωγή, ανέβασε στον ανώτατο βαθμό αυτή την αλληλεξάρτηση των διαφόρων κλάδων της εθνικής Οικονομίας…» Και ο Βλαδίμηρος Ίλιτς έκανε λόγο για την «ευρωπαϊκή πανιμπεριαλιστική τελειότητα της κρατικής μηχανής…». Θα νόμιζε κανείς ότι όλα αυτά τα έγραφε ο Λένιν σήμερα. Η θεωρία του για τον ιμπεριαλισμό ως μονοπωλιακό καπιταλισμό επαληθεύεται πλήρως. Το γιατί στις μέρες μας είναι δύσκολο να απαγκιστρωθούμε από τον ασφυκτικό κλοιό της καπιταλιστικής δικτατορίας, το είχε εξηγήσει ο Ένγκελς: «Η απομόνωση ενός καπιταλιστικού κράτους από την παγκόσμια καπιταλιστική αγορά είναι αδύνατη. Γι’ αυτό και θα γίνεται μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίου με αποτέλεσμα την όξυνση του διεθνούς ανταγωνισμού και των επακόλουθων αλληλεξαρτήσεων μεταξύ των διαφόρων αστικών τάξεων…»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του καπιταλισμού για εξόντωση του σοσιαλισμού είχε ξεκινήσει βήμα-βήμα από το 1871, όταν εμφανίσθηκε η Παρισινή Κομμούνα. Το είχε πει ο ίδιος ο Μαρξ. Διότι από την εποχή της Κομμούνας διατυπώθηκε για πρώτη φορά η απόφαση για τους δημόσιους λειτουργούς, περί της αρχής της αμοιβής με μισθούς ίσους προς αυτούς των εργατών. Όπως έγραφε ο Μαρξ: «Από τα μέλη της Κομμούνας ως τους κατώτερους υπαλλήλους η δημόσια υπηρεσία έπρεπε να αμείβεται με εργατικούς μισθούς!»

Μπορεί, βέβαια, στο πέρασμα του χρόνου αυτό το σχέδιο να μην ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί. Αλλά και μόνο η σκέψη ότι θα μπορούσε κάποια επανάσταση να κλονίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έθεσε τις δυνάμεις του καπιταλισμού σ’ έναν διαρκή βάρβαρο αγώνα για να φτάσουμε μετά από 150 χρόνια στην απόλυτη επικράτησή του, στην ήττα του σοσιαλισμού και στην εκμηδένιση της γνήσιας Αριστεράς.

Η ψευδεπίγραφη υπάρχει για να λειτουργεί σαν άλλη όψη του ίδιου καπιταλιστικού νομίσματος. Πολύ εύστοχα η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν έκανε λόγο για τις εντυπωσιακές ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και τις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σ’ αυτό το απάνθρωπο σχέδιο βοηθάει η μεθοδική και η τεχνική της αγωγής των μαζών. Με μια λέξη: η προπαγάνδα. Ο Γκαίμπελς είχε πει: «Χάρις στην προπαγάνδα πήραμε την εξουσία. Αυτή μας επέτρεψε να τη διατηρήσουμε. Και αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τον κόσμο. Η προπαγάνδα είναι το τρομερότερο πολεμικό όπλο στα χέρια εκείνου που ξέρει να τη χρησιμοποιεί…» Με το ίδιο όπλο στέκεται σήμερα ο καπιταλισμός, και με αυτό το μέσον συνεχίζεται η «πολιτική της ανάγκης των εμβολιασμών». Ο… «ερχομός των Ινδών», αλλά μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, και ο ψυχολογικός εκβιασμός που ασκείται ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς εμβόλιο, δίνουν τώρα για πρώτη φορά στην Ιστορία εικόνα φαρσοκωμωδίας της προπαγάνδας. Και μέσα στην τρομολαγνεία που ασκείται, προχωρούν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια ώστε να μην τα προσέχουν πολύ οι μάζες. Βοηθά και η τηλεόραση. Λίγο με τον δολοφόνο Μπάμπη που έγινε… σίριαλ, λίγο με τον βιαστή της καθαρίστριας, λίγο με τον παπά που πέταξε βιτριόλι στους άλλους ιερείς και η προσοχή των τηλεθεατών αποπροσανατολίζεται από τα μεγάλα προβλήματα και τις αυθαιρεσίες των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ.

ΚΙ ΟΜΩΣ, κάποιοι –μπορεί λίγοι– θα επιμένουν πάντοτε σε μια επανάσταση για να ανατρέφουν το τέρας του καπιταλισμού της γερμανοευρωπαϊκής Ένωσης. Κι όπως έλεγε ο συγγραφέας Χ. Εντσενσμπέργκερ για τους Ισπανούς αναρχικούς που ήσαν εξόριστοι στη Γαλλία το 1970: «Αυτοί οι επαναστάτες από μιαν άλλη εποχή έχουν γεράσει, αλλά δεν φαίνονται κουρασμένοι…» Μπορεί όσοι από εμάς ερχόμαστε από μιαν άλλη εποχή, εκείνη της αληθινής Αριστεράς, να έχουμε γεράσει, αλλά δεν θα κουραστούμε να πολεμάμε τον καπιταλισμό. Ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί έναν νέο εθνικό διχασμό με τους εκβιασμούς για «προνόμια εμβολιασμένων». Τώρα, που ο Μητσοτάκης χωρίζει πάλι τους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Τώρα, που ο φασισμός ξανάρχεται…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!