Ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη στην ΑΣΟΕΕ

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση της εκλογικής καμπάνιας βρίσκονται οι δυνάμεις και τα στελέχη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την Ελεύθερη Αττική.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την προηγούμενη Τετάρτη (15/9), όπου –εκτός των άλλων- αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Ανοικτή Σύσκεψη την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ (Πατησίων και Δεριγνύ).
Στη συνάντηση της Τετάρτης, συζητήθηκαν πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα και αποφασίστηκε η άμεση έναρξη οικονομικής καμπάνιας, η οποία θα αμφισβητεί έμπρακτα το νόμο – έκτρωμα Ραγκούση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής υπογραμμίζει τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές προϋποθέσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την ανακήρυξη των υποψηφίων και την οικονομική στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας των συνδυασμών. Πρόκειται για μέτρα που στόχο έχουν να αποκλείσουν τους απλούς ανθρώπους και να ενισχύσουν τις δυνατότητες συνδυασμών και υποψηφίων που έχουν επιλέξει η κυρίαρχη τάξη και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Η ανακήρυξη των τραπεζών σε εγγυητές της διαφάνειας στην πολιτική δράση, προκαλεί ταυτόχρονα οργή και θυμηδία.
Το Μέτωπο δηλώνει ότι θα αντισταθεί σε αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις και δεν θα τις αποδεχθεί. Καλεί όλους τους συνδυασμούς που αναφέρονται στην Αριστερά, στο εργατικό κίνημα, στις λαϊκές δυνάμεις, να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή ρυθμίσεων του προεκλογικού αγώνα που –υπό το πρόσχημα της οικονομικής διαφάνειας- παραβιάζουν τις πιο ουσιαστικές αρχές της δημοκρατίας. Συμφωνεί σε αυτό το θέμα με την άποψη που έχει εκφράσει το ΚΚΕ».
Επίσης, στην πρώτη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τα χαρακτηριστικά και τους στόχους του Μετώπου για την Ελεύθερη Αττική, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι «όσοι στηρίζουμε αυτό το εγχείρημα, θεωρούμε ότι:
– Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο να δηλώσει την αντίθεσή της στο Μνημόνιο, αλλά να οργανώσει την αντίστασή της απέναντί του και τη στήριξη και προβολή της εναλλακτικής λύσης.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης ώστε να αμυνθούν αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το χρέος που άλλοι δημιούργησαν, ώστε να εμποδίσουν τα ισχυρά συμφέροντα να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, ώστε η εξουσία να μη συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια, πάντα τα ίδια.
– Για να μπορέσει η κοινωνία να αντιταχθεί αποτελεσματικά, χρειάζεται δράση του κόσμου της εργασίας, συλλογική, οργανωμένη και μακροπρόθεσμη.
Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο δεν τελειώνει με αυτές τις εκλογές : Αντίθετα, αρχίζει».

Δημοψήφισμα και… road show
Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές δημοψήφισμα, τόνισε ότι «από την αρχή του χρόνου το Μέτωπο πρώτο έχει ρίξει το γάντι για τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών, πάνω στο κεντρικό δίλημμα της χώρας: Μνημόνιο ή Ανάπτυξη; Χαιρόμαστε που ο πρωθυπουργός, ενθαρρυμένος ίσως από τον ξένο παράγοντα και το σύστημα, σήκωσε το γάντι στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για “δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών”.
Παντού, αλλά κατά κύριο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει η μισή σχεδόν Ελλάδα, θα διεξαχθεί αυτό το δημοψήφισμα. Και η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι στην περίπτωση του “όχι” στην κυβερνητική πολιτική, πρέπει αμέσως να ετοιμάσει τις βαλίτσες της».
Τέλος, σχολιάζοντας το ταξίδι κατάθεσης διαπιστευτηρίων του Γ. Παπακωνσταντίνου στις αγορές επισήμανε ότι «η περιοδεία του υπουργού Οικονομικών στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές αυτές τις μέρες είναι:
Πρώτον: Ακραία αυτοκαταστροφική για τη χώρα, γιατί η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της για πληρωμή όλου του χρέους και ενάντια σε κάθε αναδιάρθρωση, με το γελοίο επιχείρημα ότι αλλιώς θα κλονισθεί η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.
Δεύτερον: Ακραία προσβλητική για τους εργαζόμενους γιατί στις δηλώσεις του προβάλλει συνεχώς ως δόλωμα στους διεθνείς τοκογλύφους την κατακόρυφη περικοπή των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.
Η Ελλάδα επειγόντως χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα αρνηθεί την πληρωμή του μεγάλου μέρους του χρέους που προέρχεται από συναλλαγές και χρηματιστικές κομπίνες, θα πετύχει την ευνοϊκή αναδιάρθρωση του και θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος», κατέληξε ο Αλέκος Αλαβάνος.                     

  Μ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!