Οι σαουδαραβικές αρχές προχώρησαν αυτήν την εβδομάδα στον αποκεφαλισμό 37 φυλακισμένων, εκ των οποίων 34 ήταν πολιτικοί κρατούμενοι, μέλη της σιιτικής μειονότητας. Το 15% των υπηκόων της σκοταδιστικής σουνιτικής πετρομοναρχίας είναι σιίτες – ιδιότητα που αρκεί για να αντιμετωπίζονται από το καθεστώς ως αιρετικοί ή/και τρομοκράτες. Μάλιστα για έναν από τους κατάδικους που εκτελέστηκαν (μετά από παρωδίες δίκης επειδή πήραν μέρος σε αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες) ο αποκεφαλισμός κρίθηκε ανεπαρκής. Έτσι, σε μια κίνηση σπάνια ακόμη και για τα δεδομένα της Σαουδικής Αραβίας, σταυρώθηκε… Το κεφάλι ενός άλλου κρεμάστηκε σε δημόσια θέα. Και τα δύο αυτά περιστατικά έλαβαν χώρα «προς γνώση και συμμόρφωση» στις ανατολικές επαρχίες, όπου πλειοψηφούν οι σιίτες…

Οι τελευταίες εκτελέσεις αντιπάλων του καθεστώτος –για τις οποίες οι κατά τα άλλα λαλίστατες δυτικές κυβερνήσεις δεν βρήκαν κάτι να ψελλίσουν– ανεβάζουν σε 106 τον συνολικό αριθμό αποκεφαλισμών μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2019. Με αυτόν τον ρυθμό, η μεγάλη σύμμαχος των δυτικών δημοκρατιών Σαουδική Αραβία αναμένεται να συντρίψει το περσινό ρεκόρ της (149 αποκεφαλισμοί το 2018). Προκειμένου να απαλύνουν τον αποτροπιασμό της δυτικής κοινής γνώμης μπροστά στη μεσαιωνική βαρβαρότητα της πετρομοναρχίας, τα υποχρεωτικότατα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν (πάντα στα ψιλά) την είδηση, που αφορούσε σιίτες κρατούμενους για διαμαρτυρίες του 2012, μπλέκοντάς την με την πρόσφατη επίθεση τζιχαντιστών σε σαουδαραβικό αστυνομικό τμήμα!

Η σαουδαραβική μοναρχία επιχείρησε αυτήν την εβδομάδα να κλείσει άλλη μια εκκρεμότητα: τα απόνερα της δολοφονίας του πρώην στενού συνεργάτη του καθεστώτος Κασόγκι από ειδική μονάδα «εκκαθαριστών» που δρούσε με εντολή του παντοδύναμου διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Έτσι, αποζημίωσαν τα τέσσερα παιδιά του για το «ατυχές γεγονός», που επιχειρούν να το φορτώσουν στον… υπερβάλλοντα ζήλο των εκτελεστών, δωρίζοντας στο καθένα μια πολυτελή κατοικία αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων και απονέμοντάς τους ισόβια σύνταξη 10.000 δολαρίων τον μήνα – όλα αυτά ως προκαταβολή της τελικής αποζημίωσης, το ύψος της οποίας θα αποφασιστεί αργότερα.

Έτσι κάνουν μπίζνες οι Σαουδάραβες απόλυτοι μονάρχες. Κι όσο εξυπηρετούν τα σχέδια των ΗΠΑ και λοιπών δυτικών «δημοκρατιών» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως μέσω της συνεργασίας με το Ισραήλ και ως προκεχωρημένο φυλάκιο στα σχέδια επίθεσης ενάντια στο Ιράν, όλα είναι καλώς καμωμένα. Στη φωτογραφία, η κεντρική πλατεία Ντίρα της σαουδαραβικής πρωτεύουσας Ριάντ, γνωστή και ως «πλατεία του χασάπη»: εργάτης ξεπλένει τα αίματα μετά τους δημόσιους αποκεφαλισμούς.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!