Και προεκλογική σκοπιμότητα καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού

Ενώ 15 εργαζόμενοι του ΟΓΑ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ως πλεονάζοντες, τα καθήκοντα που αυτοί εκτελούσαν παραμένουν. Στη θέση του «πλεονάζοντα» νυχτοφύλακα, η Διοίκηση του Οργανισμού ανέθεσε τη νυχτερινή φύλαξη του κεντρικού κτιρίου σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Τα καθήκοντα του κλητήρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καλύπτουν άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους, με αποφάσεις της Διοίκησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δρομολογούν προσλήψεις ανέργων για πέντε μήνες με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος των εργαζομένων του ΟΓΑ που κάνει και τη σχετική καταγγελία, μιλά για ουσιαστική κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, με δούρειο ίππο την πρόσληψη προσωπικού με μισθούς πείνας. Εστιάζει, μάλιστα, στη χρονική περίοδο που γίνονται αυτές, αφού όταν θα λήγει το πεντάμηνο θα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα γίνουν «αντικείμενο εκμετάλλευσης για ψηφοθηρικούς λόγους».
Απευθυνόμενος στους νέους συμβασιούχους ο σύλλογος γράφει στην ανακοίνωσή του: «Οι απολύσεις-διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας μοναδικό σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν την ψήφο σου για να δώσεις στην συγκυβέρνηση που μας χρεοκόπησε, λίγες ανάσες ζωής ακόμα».
Οι κινήσεις αυτές της Διοίκησης του ΟΓΑ αποδεικνύουν, όπως λένε οι εργαζόμενοι, ότι ο Οργανισμός δεν είχε ποτέ πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα χρειάζεται ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό για να αντεπεξέλθει στα αυξημένα καθήκοντα που έχει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πανελλαδικά ο ΟΓΑ απασχολεί 529 εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει 730.000 συνταξιούχους, 620.000 άμεσα ασφαλισμένους, ενώ προστέθηκαν και περίπου 500.000 δικαιούχοι των νέων οικογενειακών επιδομάτων. Το αποτέλεσμα είναι να αναλογεί ένας υπάλληλος ανά 4.000 εξυπηρετούμενους, με ό,τι αυτό σημαίνει στην ταλαιπωρία των πολιτών που συναλλάσσονται με τον ΟΓΑ.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επιστροφή όλων των διαθεσίμων-απολυμένων και καλούν τους άνεργους συμβασιούχους «να μην πέφτουν στην παγίδα».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!