του Αντώνη Σκλαβενίτη

 

Πάντα οι πρώτες μέρες ηλιοφάνειας, κάνουν τους ανθρώπους να χαμογελούν πιο εύκολα. Ειδικά στο Ηράκλειο, που συνήθως επικρατούν αυξημένη ηλιοφάνεια και ανεβασμένη θερμοκρασία, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αυτό γίνεται ακόμα πιο φανερό. Μπορείς να πεταχτείς και σε μια παραλία μέσα σε ένα τέταρτο, να ξεχαστείς. Μετά όμως, που περνάνε οι μέρες και συνηθίζεις και τον ήλιο, επανέρχεσαι σιγά-σιγά στην πραγματικότητα. Η οποία βαίνει επιδεινούμενη, μέρα την μέρα, μήνα τον μήνα, μνημόνιο το μνημόνιο. Όπως αυτό, το τελευταίο, που ψήφισε η μπετόν αρμέ κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή.

«Καλά, ε; Άνετα. Πιο πολύ ζορίζεται ο Τσίπρας πως θα τα φέρει, παρά οι άλλοι που τα ψηφίζουν.» είπε ο Αχιλλέας, προσπαθώντας να καλύψει με αντηλιακό το όχι και τόσο σμιλεμένο σώμα του.

«Αφού δεν έχουν καμία πίεση ρε. Οι άλλοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση επικαλούμενοι τα Εξάρχεια, ο κόσμος εξακολουθεί να είναι σε περιστρεφόμενη βύθιση, τα κανάλια πλακώνονται στην βάση της ποδοσφαιρικής διαφθοράς, εμείς κάνουμε μπάνιο..» απάντησα, προσπαθώντας να βρω την σωστή γωνία για να τον κοιτάζω χωρίς να με τυφλώνει ο ήλιος.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί στο σορολόπ. Πιο βολική αντιπολίτευση για τον Αλέξη δεν υπάρχει» σχολίασε πάλι ο Αχιλλέας.

«Σιγά, ποιος περίμενε από αυτούς λύσεις; Ειδικά από αυτούς. Υπάρχει κανείς που περιμένει ακόμα τον φωστήρα να του προσφέρει εύκολο δρόμο;» πετάχτηκε από την άκρη της ψάθας ο Γιώργης.

Η βαθυστόχαστη κουβέντα διεκόπη βιαίως, λόγω της φασαρίας που έκανε άμα τη αφίξει της μια παρέα νεαρών βορειοευρωπαίων, οι οποίοι φερόντουσαν ανάλογα της εφηβικής ηλικίας τους: ξένοιαστα και ελεύθερα. Σα να μην έχουν ξαναδεί ήλιο ποτέ τους.

Η αμμουδιά γύρω μας, σιγά-σιγά γέμιζε. Λογικό αφού είναι η πιο κοντινή στο Ηράκλειο – άρα θέλει και την λιγότερη βενζίνη – ενώ έχει και ξενοδοχεία γεμάτα από τουρίστες.

Οι ντόπιοι βγήκαν να χαρούν τις πρώτες μέρες ζέστης, σε μια φτηνή και εύκολη έξοδο από την καθημερινότητα. Θα αποκτήσουν όμορφο και ελκυστικό μαύρισμα που και αυτό όμως, αν δεν προκύψει μελάνωμα με τα χρόνια, τυχεροί θα είναι.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!