Οι καταλήψεις σχολείων στο Ηράκλειο από 5 έγιναν 40.

Με διώξεις και ποινικοποίηση των αγώνων απειλεί του μαθητές στο Ηράκλειο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Νίκος Μαρκάκης μετά τις εντεινόμενες αντιδράσεις για τα προβλήματα στην Παιδεία αλλά και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Εισαγγελία Ηρακλείου με έγγραφο που απέστειλε προς μαθητές, γονείς και καθηγητές τους προειδοποιεί πως αν δεν λήξουν οι «παράνομες» καταλήψεις θα ασκήσει ποινικές διώξεις.
Και απ’ ό,τι φαίνεται ο εισαγγελέας τα κατάφερε… Ενώ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκονταν υπό κατάληψη πέντε σχολεία στο Νομό Ηράκλειου, η εβδομάδα τελείωσε με τουλάχιστον σαράντα σχολεία να έχουν βάλει λουκέτο.
Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μία από τις μαζικότερες μαθητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών με τουλάχιστον δυόμισι χιλιάδες παιδιά στους δρόμους.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των μαθητών από το αθλητικό γυμνάσιο, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο τους αλλά και άμεση πρόσληψη γυμναστών καθώς αν και αθλητικό σχολείο δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα ούτε μια ώρα γυμναστική.
Το πρώτο τρίμηνο κλείνει και για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου χωρίς καθηγητές μουσικής έχοντας μετατραπεί σε ένα κανονικό σχολείο χωρίς να δίνει ευκαιρίες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, για τις οποίες υποτίθεται πως έχει δημιουργηθεί.
Σχολιάζοντας την προειδοποίηση του εισαγγελέα Ηρακλείου η τοπική Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έκανε λόγο για πράξη τρομοκρατίας, ενώ η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου επισκέφτηκε το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας του να επιστρέψει στον εισαγγελέα το έγγραφο ως «απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό».
Πέρα από τα προβλήματα των εξειδικευμένων σχολείων τα γενικότερα αιτήματα των μαθητών αφορούν τη σχολική στέγη, τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, την αποτροπή της δημιουργίας τμημάτων στις τάξεις με αριθμό μεγαλύτερο των 30 ατόμων. Επίσης, ζητούν την επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας και τη δωρεάν μετακίνηση τους από και προς το σχολείο δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο χορό των κινητοποιήσεων έχει μπει ήδη και η τριτοβάθμια εκπαίδευση με καταλήψεις στα τμήματα Χημείας και Βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης.                

Μ.Δ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!