Το δικό τους αντίλογο προβάλλουν οι εργαζόμενοι στη Nokia Solutions & Networks στα επικοινωνιακά, όπως τα χαρακτηρίζουν, εγκαίνια του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της επιχείρησης.

Ενός κέντρου που όπως λένε μάλιστα λειτουργεί πλήρως από το 2007, απασχολώντας στο παρελθόν περισσότερους εργαζόμενους από όσους απασχολεί σήμερα.
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης τη λειτουργία του κέντρου και τις 150 θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε ότι δημιούργησε η εταιρία. 80 είναι οι πραγματικές θέσεις εργασίας, ανακοινώνει το επιχειρησιακό σωματείο και αρκετές από αυτές επιδοτούμενες. Και ζητά να μάθει αν η κυβέρνηση έλαβε εγγυήσεις από τη διοίκηση της επιχείρησης ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, θυμίζοντας ότι από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τα τέλη του 2013 έχουν γίνει συνολικά 43 απολύσεις συναδέλφων τους.
 Όπως, επίσης, αν δόθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε επιδόματα, όπως αυτές που έγιναν το 2013.
«Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι αυτές οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται αποκλειστικά και μόνο από τη σκληρή και, στη συντριπτική της πλειοψηφία, υποπληρωμένη εργασία των εργαζομένων, αλλά και λόγω του κατεστραμμένου πλαισίου προστασίας της εργασίας, με το οποίο έχουν φροντίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις να φιλοδωρήσουν τους μεγαλοεργοδότες», αναφέρει μεταξύ άλλων το σωματείο στην ανακοίνωσή του, περιγράφοντας τους πραγματικούς λόγους που πολυεθνικές και επιχειρηματικοί όμιλοι μπορεί να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!