Ευρωεκλογές: Υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και εκλογικός νόμος

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Με λίστα, με σταυρό; Διέρρευσε προς στιγμήν πως θα υπάρξει ένα σύστημα που ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν θα χρειάζεται σταυρό ενώ οι υπόλοιποι θα χρειάζονται. Άρα ο ανταγωνισμός θα αφορά τις υπόλοιπες θέσεις ενώ θα πέσουν κορμιά για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής.

Ο Π. Κουρουμπλής, μετά την πετυχημένη υπουργική καριέρα του θέλει τώρα και ευρωβουλή. Λένε ότι κλείδωσε θέση στο ευρωψηφοδέλτιο (με ποιες διαδικασίες άγνωστο…) και θα «κυνηγήσει τον σταυρό σε όλη την επικράτεια μαζί με τους Στέλιο Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Δημήτρη Παπαδημούλη» (παλιοσειρά αυτός). Άρα πάμε με σταυρό…

 

Ο Γ. Βαρουφάκης επικεφαλής σε γερμανικό ψηφοδέλτιο

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος στον Νίκο Χατζηνικολάου στο δελτίο του Antenna, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του γερμανικού κόμματος Demokratie in Europa, το οποίο αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25.

Σχετικά με τις εθνικές εκλογές, διευκρίνισε ότι «το ΜεΡΑ25 θα δώσει το ”παρών” και στις εθνικές και στις ευρωβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», και είναι και ο ίδιος υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του κόμματός του.

 

Δυστοκία για τις αυτοδιοικητικές στον ΣΥΡΙΖΑ

Κανείς δεν θέλει να είναι υποψήφιος σε, χαμένες από χέρι, μάχες εκτός αν κάνει τις πρώτες του δοκιμές ή δεν έχει να χάσει τίποτα σημαντικό (τι είχαμε τι χάσαμε…). Η Ρ. Δούρου –αφού δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια για άλλη εκλογική διαδικασία– θα πιεί το ποτήρι της ήττας στην Περιφέρεια. Στους τρεις μεγάλους δήμους η ομάδα θα κατεβεί «κομπλέ»: Βέβαιος ο μπαρουτοκαπνισμένος, σε προγράμματα κι αγώνες, Ν. Μπελαβίλας, πολύ πιθανή η κοινωνική αγωνίστρια Κ. Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη και αρκετά πιθανός ο εργατικός και καλό παιδί του υπουργείου Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος. Τρία στανταράκια για όποιον θέλει να παίξει στοίχημα. Και οι τρεις δήμοι χαμένοι. Μήπως παίζει κάποια περιφέρεια; Όχι με Συριζαίο υποψήφιο. Με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ ίσως, πιθανά με τον Καρυπίδη που τον είχαν απορρίψει πριν πέντε χρόνια μετά από ένα τηλέφωνο των Ισραηλινών. Τώρα φαίνεται πως κι αυτός κατάλαβε την ορθότητα της πολιτικής των μνημονίων…

Φτωχό, πενιχρό ταμείο και στις αυτοδιοικητικές. Δεν θα αναγνωριστεί το μεγάλο έργο της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς…

 

Τόνια Κάλπη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!