Σαν επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Τάσης, ο ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγονος ανακοίνωσε το αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για το αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει η τάση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μεγάλη πλειοψηφία η τάση απεφάνθη αποχώρηση. Πριν από αυτό είχε περάσει και αυτός στη δημοσιότητα, με συνεντεύξεις, δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις. Μέχρι και ο Καρανίκας μπήκε στον καυγά μαζί του αφού όπως είναι φυσικό όλο αυτά «ξεσήκωσαν» το συριζικό κατεστημένο.

Η θητεία στην ευρωβουλή λήγει το 2019. Σε λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή ο Χρυσόγονος δεν μπαίνει ξανά. Ούτε σε λίστες για τις βουλευτικές. Επομένως φροντίζει για το μέλλον του και πλασάρεται από τώρα. Προς τα πού; Μάλλον προς κεντροαριστερά όπου το παιχνίδι έχει ανοίξει. Καταλαβαίνει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, νοιώθει ότι η κεντροαριστερά της ΔΗ.ΣΥ. μπορεί να έχει ανοδική τροχιά, γιατί να μην δοκιμάσει; Βέβαια μπορεί να μοιάζει και μήνυμα του ΠΑΣΟΚ στα παιχνίδια του Τσίπρα, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Φυσικά ούτε λόγος για την έδρα στην ευρωβουλή μετά την αποχώρηση της τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το «εθιμικό» δίκαιο, όποιος αποχωρεί κρατά την έδρα. Τη βουτά. Του ανήκει. Σε ελεύθερη αγορά ζούμε, όπου θέλουμε ατομικά πουλάμε.

Μέχρι τις εκλογές έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας…

 

N.T.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!