Με τέσσερα πλαστά πτυχία βρέθηκε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας Δ. Μπούτος, προσωπική επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, που έμεινε στη θέση του για πάνω από δύο χρόνια παρά τις συνεχείς καταγγελίες σε βάρος του για διάφορες παρανομίες στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στα τυπικά προσόντα του διοικητή «εμφανίζονται 4 πλαστοί τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έως τουλάχιστον 14/9/2018 ενώ στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο δεν συμπίπτει με τίτλους που προκύπτει ότι έχουν καταχωρισθεί, επικαιροποιηθεί και επιβεβαιωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα». Τις καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνει άλλωστε και το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Έχουμε συνηθίσει, λίγο πολύ, με τα κατορθώματα των «δικών μας παιδιών» κάθε απόχρωσης. Έχουμε συνηθίσει ακόμα και με τις δικαιολογίες των σημερινών αρμόδιων όπως του Π. Πολάκη: «Το 2015 το επίδικο ήταν να σταματήσουμε την άτακτη περιδίνηση και απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ως ρητή επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Τα δε κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα».

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε, και μέχρι πότε, τους «καθαρούς» και «τίμιους» που «αντάμα» με τους υπουργούς μάς εμπαίζουν κανονικά…

Η απάντηση επίσης είναι ότι αν μια καθαρίστρια πήγε στην φυλακή γιατί άλλαξε στο απολυτήριο δημοτικού της την πέμπτη τάξη και την έκανε έκτη –και αυτό για να ταΐσει την οικογένεια της– τότε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας και ο πολιτικός προϊστάμενός του που τον διόρισε θα πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρότερα. Μάλλον κάτι ξέρανε οι αρχαίοι Αθηναίοι που τιμωρούσαν διάφορους τέτοιους με εξοστρακισμό…

Σ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!